Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Any Given Sunday


Tony D'Amato, tränare för det amerikanska fotbollslaget Miami Sharks, hamnar i konflikt med klubbens ägare Christina Pagniacci. Hon vill att Tony ska släppa fram det unga stjärnskottet Willie Beaman. Tony vill hellre satsa på den erfarne Cap Rooney. Christina har dock en lömsk plan i bakhuvudet: att byta ut Tony för att istället hårdlansera och få in Willie på planen.


Originaltitel Any Given Sunday
Regissör Oliver Stone
Manus John Logan, Oliver Stone, Daniel Pyne
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Al Pacino, Cameron Diaz, Jamie Foxx, Dennis Quaid, LL Cool J, Lawrence Taylor, Bill Bellamy, James Woods, Matthew Modine, Aaron Eckhart, Jim Brown, John C McGinley, Lela Rochon, Lauren Holly, Ann-Margret, Charlton Heston, Clifton Davis, Andrew Bryniarski
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5780
Filmnummer 96

Recensioner

Skapad 2019-11-21 av BobbyPeru
Jag älskar de flesta av Oliver Stones filmer. Den här är dock ett av få undantag. Any given sunday handlar om fotbolls-coachen Tony D'Amato. Han coachar Miami Sharks (ett påhitt, då laget egen...   Läs mer »

Kommentarer


menschenfeind
2017-04-08
Var tveksam i början, men utvecklades till att bli en av de bästa sportfilmer jag sett. På gränsen till en 4:a.
PeterTheW
2017-01-27
Helt okej, om än väl lång. Men maken till mycket testosteron har sällan skådats.
kervisch
2014-12-16
4 av 5. Grymt bra film.
LordKaoz
2014-11-11
Masterpiece! Al Pacino är fantastisk i sin roll, betyget sätter jag i förhållande till sin genre, det bästa sportdrama i hög hastighet som finns att se enligt mig.
Krille80
2014-10-26
För oss svenskar är det inte alltid lätt att sätta oss in i den kultur som finns runt amerikansk fotboll. Men det behöver man inte bry sig så mycket om här för intrigerna känner man igen. En bra Pacino kan ta en film lång väg. 3+
raggardjavul
2014-09-05
En bra sportfilm
Raimo_1985
2014-07-22
Bland det mest korkade och vidriga avskräde till filmer jag sett. Enda behållningen är Pacino, men vad tillför det egentligen.
LacombeLucien
2014-06-17
Ingen film man tänker på.
Ful_fisk
2012-09-17
Ovanligt lite romantiserande om sportbranschen, men Oliver Stone lyckas inte engagera mig. Filmen är förmodligen tänkt att bli en stark skildring av amerikansk fotboll "bakom kulisserna", men det blir mest bara en tämligen ointressant sörja. Lysande skådespeleri dock! Al Pacino och Cameron Diaz imponerar mest!
Almgren
2012-08-23
En intressant och bred skildring av både sporten amerikansk fotboll och affärerna och besluten som fattas i kulisserna, och ett bra drama där själva utövandet av sporten ändå ges ordentligt med utrymme. Personporträtten hade gärna fått vara ännu mer ingående, och lite för mycket tid ägnas åt oväsentligheter, så filmen blir något för lång och långsam. Nästan alla stora skådisar presterar dock riktigt bra, och jag imponeras av Jamie Foxx, som verkligen övertygar i sin roll. Om det inte vore för att Stone ibland lägger in scener som aldrig leder nånstans, och för slutet, som fortsätter efter sin egentliga punchline och därmed tar udden av sin egen slagkraft, så hade den här filmen fått en stark fyra.
Visa äldre kommentarer »