Antz
Livet är inget nöje för Z, en liten arbetande myra med några väldigt stora ideer, t.ex. vill han ha ihop det med den vackra prinsessan Bala, och att bli det är nog en på miljarden. Men när Z övertalar sin kompis som är soldat att byta plats med honom så vänder hela Zs liv. Efter att ha utkämpat ett krig med teremiter och letar efter "Insectopia" så hamnar han i en slutlig konfrontation med General..

Originaltitel | Antz |
Regissör | Eric Darnell, Tim Johnson |
Manus | Chris Weitz, Paul Weitz, Todd Alcott |
Genre | Komedi, Animerad, Äventyr, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | Woody Allen (röst), Dan Aykroyd (röst), Anne Bancroft (röst), Jennifer Lopez (röst), Gene Hackman (röst), Sylvester Stallone (röst), Jane Curtin (röst), John Mahoney (röst), Danny Glover (röst), Sharon Stone (röst), Christopher Walken (röst), Paul Mazursky (röst), Grant Shaud (röst) |
Vilken dagsaktuell rulle, samma dag som SD och V slåss om en talmanspost får jag skriva om en film där nazistmyror slåss mot kommunistmyror och en fritänkande liberal räddar världen. Om inte det här är ett tecken på att Major Björklund kliver fram och blir statsminister innan året är slut så lär det nog aldrig hända. Dreamworks första animerade film är verkligen märkt av tiden vad gäller det visuella, det är varken positivt eller negativt utan mest ett konstaterande. Om något påminner det lite om ett gammalt tv-spel till stilen. Det är en väldigt imponerande samling röstskådisar de fått ihop till debuten och jag tycker nog t.o.m. att den gamle trägubben Woody Allen klarar sig med hedern i behåll och får in ett par roliga one-liners, precis som i valdebatterna alltså. Annars är det väl en rulle som inte direkt sticker ut så mycket, jag blir inte tillräckligt såld på världen eller karaktärerna för att vilja lyfta fram den som något speciellt, och då stannar det på en ganska stark 2a.
Har alltid hata den här filmen, som är totalt värdelöst!
Stallone - Woody - Hackman - vilken kombo! MysFyramyra!
Det bästa med tecknade eller animerade filmer som dena är ju alla kändisar som gör röster till figurerna i filmen. Det är det jag får ut av filmen. Dock är den ju rolig och charmig. 3+
Helt godkänd!
När Antz kom försökte den vara lite vuxnare än Ett Småkryps Liv vilket den också lyckades med. Men det som den saknar jämfört med Pixars filmer i allmänhet är dock charmen och fyndigheten. Egentligen blir Antz bara en hygglig spelfilm i animerad förpackning vilket också har gjort att Dreamworks försök att utmanövrera Pixar inte lyckats alls. Antz är dock trevlig och bjuder på en imponerade voicecasting rakt igenom. Bra och snyggt för att vara 98 om än aningen åldrat.
Tja, helt ok.
Helt okej film. Den är dock inte lika bra som "Toy story" och "Hitta Nemo".
Mysig, mysig som tusan. Inte lång, inte krånglig och inte för enkel. Stort plus till alla röster som man känner igen som gör att den sticker ut lite extra bland alla animerade filmer.