Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Anonym


I den politiska ormgropen i det elizabethanska England spekulerar man över ett ärende som i århundraden intresserat akademiker och briljanta tänkare ända från Mark Twain och Charles Dickens till Henry James och Sigmund Freud, nämligen: vem var författaren till pjäserna som William Shakespeare fått credit för att ha skrivit?


Originaltitel Anonymous
Regissör Roland Emmerich
Manus John Orloff
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, David Thewlis, Derek Jacobi, Joely Richardson, Jamie Campbell Bower, Xavier Samuel, Mark Rylance, Edward Hogg, Rafe Spall, Sebastian Armesto, Helen Baxendale, Robert Emms
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 452
Filmnummer 88005

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


NoWireHangers
2016-09-14
Själva premissen är intressant men berättelsen är väldigt spretig och rörig, full med hopp fram och tillbaka i tiden. Resultatet blir att det mest känns just rörigt, stundvis rentav förvirrande, och segt.
Gordyal
2014-07-06
Det som kunde ha blivit en intressant film gled över till en taffligt berättad evighetslång historia om intriger och ränker bland adel och hov. (6-/15)
Gigi1943
2014-06-15
Kan tyvärr inte utveckla mig mer än att säga att den var urtråkig!
DashX
2013-02-19
Det var lite svårt att hänga med i hoppen mellan olika år. Jag hade också svårt att hålla isär alla olika karaktärer under första tredjedelen av filmen. Men i övrigt var den bra. Rhys Ifans var ovanligt attraktiv, sådant uppskattas.
LauenKauen
2013-02-14
Regissör ger sig in en omtvistad fråga och väljer den utveckling som görs bäst på film; konspirationsteorin som sträcker sig hela vägen upp till hovet. Inte allt för olikt From Hell, som följer samma koncept. Ser man det som ett drama med kungliga intriger så funkar det ganska bra. Blir godkänt i slutändan.
sundelius
2012-10-29
Helt ok film, om än lite rörig. Men teorin att det inte skulle vara Shakespeare som är författare känns ganska tunn.. Och i slutändan, vad skulle det ha för betydelse?
Grillo
2012-08-19
Inte direkt karaktäristisk för Emmerich, försöker han komma ifrån sin katastrofstämpel? En bra film, när man väl kommit in i den och slutat bli förvirrad av alla turer fram och tillbaka i tiden. Synd bara att den verkar vara baserad på någon crackpots teorier...
foppa99
2012-08-01
fascinerande story. lite "hoppig" film men annars bra o grymt kul att Roland Emmerich gjort den. eller e Spielberg den verkliga regissören?
cameo
2012-07-30
Något rörig och lite falsk, om man läser på om teorierna som filmen bygger på, men samtidigt så var jag i stort sett övertygad om att det inte är William Shakespeare som är den egentliga författaren till alla verk så kudos för det!
Zipper
2012-07-30
Emellanåt en rörig soppa, ibland mycket intressant. Dock blir allt för ytligt, en kavalkad av historiska karaktärer skyndar förbi och namedroppas utan att egentligen tillföra särskilt mycket. Manus hade mått bra av en trimning.
Visa äldre kommentarer »