Anna Karenina

När Anna Karenina möter greve Vronsky upptäcker hon för första gången sin passionerade natur och de inleder en förbjuden kärleksaffär. Anna är gift och har ett barn med den äldre och mycket reserverade Karenin. För att följa sina känslor måste hon lämna hem och barn och utmana alla konventioner. De trångsynta aristokratiska cirklarna i 1800-talets Ryssland dömer obönhörligt och passionen leder oundvikligen mot undergången.
Baserad på romanen "Anna Karenina" av Leo Tolstoj från år 1877.
Originaltitel | Anna Karenina |
Regissör | Joe Wright |
Manus | Tom Stoppard |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson, Jude Law, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Ruth Wilson, Olivia Williams, Michelle Dockery, Emily Watson, Holliday Grainger, Raphaël Personnaz, Cara Delevingne, Alexandra Roach |
Mycket berömd 1800-talsroman av Leo Tolstoy filmatiserad på ett sprakande vackert sätt av Joe Wright. Scenerna är ofta uppbyggda på ett teatralt sätt men med ett mycket levande och kreativt kameraarbete.
Trots alla vackra scenerier och skådisar (en av de vackra är för övrigt Alicia Vikander, en av hennes tidigare filmer) går det inte helt hem hos mig. Kostymdramer är inte min grej.
Filmen är välgjord och snygg men besvärande tråkig.
Joe Wright är så märkligt ojämn! Här används lite speciella filmtekniker som jag inte alls tycker funkar och bara drar mig ur filmen. Känslorna byggs aldrig upp så jag känner aldrig någonting. Och med tanke på hur mycket känslor Wright fått ur mig andra gånger så är det konstigt hur lite han får ur mig här. Men så brukar det vara, för mig har han bara fyror och tvåor. Detta är en av tvåorna.
Funkar att se på...
misslyckad. se till att stänga av motionplus på tvn för annars dör du
En fröjd för ögat, men varför tar regissören inte dramat på allvar. Knightley är riktigt usel, grimaserar utan att övertyga. Sympatierna går till maken.
En snygg och kreativ cinematografi, men det här känns som en film för den som redan kan sin Anna Karenina och möjligen kan uppskatta denna som en spännande nytolkning. Jag hade inte så mycket behållning av själva historien.
Snygg som satan men svårt att dras in i det hela.
Förväntningarna var höga vilka de alltid är när Keira Knightley tar sig an ett kostymdrama. Förväntningarna minskade dessutom inte med Joe Wright i regissörsstolen. Tyvärr så blev jag besviken. Första halvtimmen fungerar inte alls utan det är först därefter när romantiken och konflikterna ordentligt får fart som detta blir sevärt. Jag blir dock aldrig så engagerad och intresserad, som jag hade hoppats, av historien som berättas. Kostym, scenografi, foto och musik är dock väldigt lyckat. 3+
Den är lite styltig, som jag antar att den är i original också, men inte alltför tillvänjd till 2000-talet antar jag, även om själva formen är det. Greppar inte tag i mig då. Formen är okej, lite intressant ibland och håller nog uppe intresset lite mer än om det hade varit vanligt kostymdrama. Karenin och Stiva gestaltades bra.
Här hade man förväntat sig ett mustigt kostymdrama men tvingas uthärda teatral studiohaveri, något jag är allergisk mot. Och att de inte pratar ryska kan inte ens vägas upp av Keira Knightley.