Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Anklagad


Sarah dricker öl och röker marijuana i en bar och blir våldtagen av flera grabbar, som blir påhejade av ett gäng. Nu är frågan om hon skall kunna få upprättelse i domstolen. En kvinnlig advokat försvarar Sarah, som kommer från en helt annorlunda värld. Baserad på en verklig händelse.


Originaltitel The Accused
Regissör Jonathan Kaplan
Manus Tom Topor
Genre Drama, Thriller, 80-tal
Skådespelare Jodie Foster, Kelly McGillis, Carmen Argenziano, Scott Paulin, Stephen E Miller, Terry David Mulligan, Leo Rossi, Tom O'Brien (II), Ann Hearn, Bernie Coulson, Steve Antin, Peter Van Norden, Woody Brown, Kim Kondrashoff
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1641
Filmnummer 3218

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2020-02-25
Viktigt ämne med många poänger, men filmen har inte åldrats särskilt väl och känns styltigt krystad och inte särskilt trovärdig. En trea förtjänar den ändå för många bra, välspelade poänger. Men den är ganska svag då det verkligen inte alls känns som på riktigt.
Rele
2018-01-10
Den här filmens handling är fortvarande aktuell. Stark manus och Kaplan regisserar filmen väldigt bra. Jodie Foster spelar sin roll övertygande och bra. Jag ger en stark trea eller fyra..
Bumbi78
2017-10-20
Ett bra drama jag lyckats missa under alla år. Beror antagligen på temat som man kanske inte gärna äter en skål popcorn till. Foster är väldigt bra i den här.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Väldigt gripande, spännande och välspelat drama där Jodie Foster gör en av sina bästa roller. Stark 4:a.
oapelmo
2014-11-18
En film som står sig förvånansvärt bra efter snart trettio år. Starkt manus baserat på verkliga händelser. Trovärdig dialog och gediget skådespel av framförallt Foster som belönades med en Oscar för sin insats. Stark tematik som aldrig går ur tiden. Litet extra plus för synthslingorna som kommer och går.
Krille80
2014-11-09
Ett fängslande drama, inspirerat av en verklig händelse. Höjdpunkten är Jodie Fosters dynamiska, Oscarsbelönade rolltolkning som offret av en gruppvåldtäkt, en utmanande tjej som vräker ur sig grovheter men kämpar för att få revansch i domstolen. En liten varning! Våldtäktsscenen är väldigt utdragen och detaljerad. 3+
AmyTatti
2012-12-20
Den tar upp något jäkligt viktigt. Den berör. Men filmen, och särskilt våldtäktsscenen är så obehaglig, egentligen är det ett bra betyg för den här typen av film, men jag vill aldrig se den igen. Den är för tung.
sirkurt
2012-09-26
Ingen direkt speciell film men Jodie Foster är såklart väldigt bra och det är väl det enda som gör den här filmen minnesvärd annars känns det ganska standard och lite väl mycket tv-film över det hela.
Hypostas
2012-08-19
Jodie Foster är fantastisk och lyckas göra ett mångfacetterat porträtt av protagonisten. Skön 80-talsmusik och en engagerande handling som tar upp många olika aspekter av våldtäktsproblematiken och machokulturen. Små detaljer i filmen som på ett skickligt sätt knyter denna problematik till misogyni och objektifiering av kvinnor. Det kan vara en oförstående pojkvän, en pornografiskt inspirerad reklamsnutt på TV:n i baren etc. Bitvis väldigt obehaglig, men ändå med en strimma av hopp. Stark fyra.
Xenox
2012-07-09
Filmen har ett bra budskap och Jodie Foster är bra i huvudrollen. Det känns dock som att det fattas något för att den ska få ett högre betyg.
Visa äldre kommentarer »