Änglarnas stad
Ängeln Seth som vakar över Los Angeles, får problem med sitt jobb när han blir kär i den vackra hjärtkirurgen Maggie. Han måste välja mellan plikten och kärleken.
Originaltitel | City of Angels |
Regissör | Brad Silberling |
Manus | Dana Stevens |
Genre | Drama, Romantik, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | Meg Ryan, Nicolas Cage, Andre Braugher, Dennis Franz, Colm Feore, Robin Bartlett, Joanna Merlin |
Minns att jag tyckte denna var riktigt bra när det begav sig. Köpte soundtracket och allt. Det var när jag upptäckte det som jag bestämde mig för att se om den. Håller inte riktigt lika bra idag. Cage hade nog inte fått en sån roll idag. Var väl en av Meg Ryans sista roller när hon var i sin prime också. Men, den är ändå godkänd. Tycker det är en kul idé. 6/10
Fin balans mellan sentiment och distans. Precis så som änglarna i filmen ser på människorna. Befriande också att regissören förhåller sig så fritt till sin egen förlaga Himmel över Berlin och istället bejakar Hollywoodfilmens premisser. Hade han försökt göra något mer arthouse som i andra filmer han gjort i USA skulle det antagligen blivit sämre. Cage är också perfekt som ängel, han har den rätta outsider-looken.
Så här +20 år senare kan väl Cage kännas enormt felcastad som sårbar ängel, men dramat är bra och ibland kan tom en skräcknörd uppskatta sånt här sötslisk.
Nja, lite för gulligt och sockersött...
Övernaturliga fantasier som förverkligas på ett fantasilöst sätt. Fotot är väl stundtals charmigt men i övrigt, nää.
En av 90-talets bästa filmer!
Jag vet att man inte ska döma skådespelare på deras utseende, men Nicholas Cage funkar verkligen inte denna film. Han kan göra en massa roller, men hans kungskobra på speed skådespel och utseende passar med den roll han spelar här.
Börjar bra och sentimentalt. Men sen fortsätter den bara och köra på med samma skit fram tills när Cage goes ape-shit och förstör stämningen. Överlag är den en klysha och jag vill hellre se Wings of Desire.
Ett stillsamt romantiskt drama om en ängel, spelad av Nicolas Cage, som förälskar sig i en kvinna spelad av Meg Ryan. Inte direkt den typiska grunden för ett romantiskt drama och det känns bara glädjande med lite nytänkande i denna genre. Dialoger och tankar i filmen är tyvärr från och till bristfälliga, men huvudpersonerna passar väl in i bilden. 2+
Hade höga förväntningar men blev väldigt besviken.