Angel Has Fallen

Agent Mike Banning blir anklagad för mordförsök på Presidenten och det är nu upp till Mike att rentvå sitt namn och heder, samtidigt som han måste finna dem som ligger bakom attentatet på Air Force One...

Originaltitel Angel Has Fallen
Regissör Ric Roman Waugh
Manus Ric Roman Waugh, Matt Cook, Robert Mark Kamen
Genre Drama, Action, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Gerard Butler, Morgan Freeman, Jada Pinkett Smith, Danny Huston, Nick Nolte, Piper Perabo, Holt McCallany, Lance Reddick, Tim Blake Nelson, Michael Landes, Frederick Schmidt, Joseph Millson, Sapir Azulay, Ori Pfeffer

TimBuckley
2024-01-29
Skulle jag titta med seriösa och verklighetsbaserade ögon på den här filmen så är det en påse skräp. Men jag tycker inte att man behöver göra det. Man kan ta en film som en saga och faktiskt ibland bara strunta i symboliker och realism. För som actionpralin är det här bra och går tillbaks till den endimensionella action jag minns från uppväxten där det var viktigare med en hjälte i filmen än en smart tanke. Morgan Freeman, Gerard Butler och Nick Nolte är alla trevliga att erfara i sina roller.
Murvel48
2023-03-08
Rätt tröttsam och klyschig dumaction men en svag tvåa kan den väl vara värd. Kan inte påstå att Nick Noltes närvaro och insats på något sätt drar upp betyget.
RichardEk
2023-02-19
En runda till för vår butler! Detta är verkligen efter action-och-dramaturgi – formulär 1A. Vissa delar av handlingen och gestaltningen av de sociala relationerna är nästan plågsamt förutsägbara, men actionsekvenserna är tillräckligt medryckande för att det i slutändan landar i två timmars underhållning för stunden. Nick Nolte är alltid ett plus, även om den karaktär han spelar här är en stereotypisk arketyp som mest verkar finnas med i handlingen för att ge åldrande manliga skådespelare lite stjärnstatus på gamla dagar samt lägga till ett stort namn på skådespelarlistan.
Nathalena
2022-07-30
Bra action som alltid med vår butler
fridenpaden
2021-07-05
The Butler did it. Och han har blivit gammal. Funkar. Scenerna med Nolte är bäst.
hsimpson
2021-05-31
Jätteförutsägbar, men trots det underhållande på något märkligt sätt. Gillar denna trilogi mer än jag borde...
Starkbröl
2021-05-02
Butler har blivit gammal. Lika gammal som idéerna bakom manuset är han dock inte ännu. Resultatet är ändå ganska underhållande och faktiskt bättre än de två föregångarna i serien, eftersom man inte har kopierat Die Hard denna gång utan väljer att kopiera delar av Jagad (delar som gärna hade fått ta större plats). Nick Nolte och Piper Perabo gör bra ifrån sig i en film som till stora delar tyvärr är väldigt förutsägbar (speciellt på skurksidan), och dessutom ojämn i vilka nivåer av teknik den väljer att använda (varför används inte de där superdrönarna oftare, tex i skogsanfallet?) men den har sina stunder, speciellt i Noltes delar där han totalt stjäl showen. Formulaiskt idiotslut på själva actiondelen som nästan sänker till tvåan men det får stanna på en halvsvag trea totalt.
2021-08-31
Nä, det höll ändå i ett par filmer, om än knappt. Men det här är för tråkigt, för dumt och krystat. Det är förutsägbart, fånigt och alldeles för långt. 2 timmar är minst 30 minuter för mycket här. Det finns ett par rätt snygga actionsekvenser som nästan räddar tvåan men det är för sällan. Ljudet och hur kulorna känns som att dom träffar är rätt snyggt gjort. Men det räcker inte. En stark etta!
Hanness
2021-01-01
Duger som underhållning, en stabil 2a.
Andreas_
2020-10-04
Tredje filmen om agenten Mike Banning som ännu en gång ska rädda presidenten från ännu ett attentat och det är tjatigare än någonsin och mer överdrivet och mer fånigt än någonsin...så synd att se några bra skådespelare fastna i sådan här dynga till film, för Gerard Butler och Morgan Freeman, Nick Nolte samt även Danny Huston gör riktigt bra insatser som vanligt men förstår inte varför dom vill ställa upp på sånt här skräp...deras förtjänst är att denna film får en stark 2:a för manuset är katastrof, Effekterna är inget vidare och visst, här blir det mer personligt för Butlers karaktär och man får även träffa på hans far, spelad av Nick Nolte som ser ut som att han har en fot i graven men kan fortfarande ge en bra insats framför kameran, kommer knappt ihåg dom två första mer än att andra utspelade sig i London och första i USA med en annan president, men dessa filmer är så dåliga att man glömt handlingen redan efter att man sett klart filmen...jag säger så här, undvik till varje pris om ingen av dessa skådisar är någon slags idol eller favorit, för då kan den vara värd att se, men vill man se en bra och spännande actionfilm som inte är ett tråkigt överdrivet sömnpiller så ska man leta vidare, betyget blir en stark 2:a tack vare bra skådespelarinsatser och inget annat.