2.3
2.3
Andra sidan
Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik och hans son, Lucas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del, och Lucas har från ingenstans fått en ny bästa vän...

Originaltitel | Andra sidan |
Alternativ titel | The Other Side, The Evil Next Door |
Regissör | Tord Danielsson, Oscar Mellander |
Manus | Tord Danielsson, Oscar Mellander |
Genre | Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet |
Skådespelare | Dilan Gwyn, Eddie Eriksson Dominguez, Linus Wahlgren, Troy James, Sander Falk, Karin Lithman, Henrik Norlén, Niklas Jarneheim, Janna Granström |
Som filmälskare i allmänhet och skräckfantast i synnerhet håller jag ständigt utkik efter både nysläppta filmer och gamla filmer som jag lyckats missa. Under början av 2021 fick jag nys om en ... Läs mer »
Ganska creepy och mörk.
Hantverket räddar denna svenska skräckis med ett manus byggt på välkänt manér. Stundtals är det stämningsfullt och återhållsamt med fingertoppskänsla, även om slutet blir i mesta laget.
Överraskande bra för att vara svensk. Visste faktiskt inte att vi har den här kompetensen i Sverige i nutid! Spännande, kusligt, mystiskt och även ett par good scares. Tar dessutom upp styvfamiljsproblematiken på ett bra sätt. Den lille pojken spelar också otroligt bra, det är ovanligt! Slutet var dock konstigt, och man fick inte de förklaringar som man velat ha.
Överraskande bra film och story, dock slutet var inte tillfredsställande
För att vara en film där man inte får någon bakgrundshistoria alls är denna svenska skräck bra även om man har sett liknande i utländska filmer flera gånger förut. Bygger på verkliga händelser står det, bygger nog på overkliga händelser skulle jag vilja säga.
Snygg men tom.
Stark etta. Klyschig, förutsägbar och snor friskt från andra bättre filmer.
Skrämmande och sevärd. 2+
Klyschorna staplas på varandra i denna svenska spökhusfilm. Men helt okay spänning. Funkar när man vill slå ihjäl en söndagskväll.
Finns just nu på SVT Play.
Här hade behövts mycket mer story. Istället går man all in på redan nu daterade jumpscares. Atmosfären och vissa scener får godkänt, men överlag ingen bra skräckis.