Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

And the Band Played On


Filmatiseringen av Randy Shilts bok om spridningen av den mest dödliga farsoten genom tiderna. I historiens centrum står läkaren och forskaren Don Casey som mot alla odds kämpar för att isolera det virus som hotar att förinta allt fler människor världen över. HIV-viruset. Det är inte bara en kamp mot tiden utan också en kamp mot fördomar, egoism och prestige.


Originaltitel And the Band Played On
Regissör Roger Spottiswoode
Manus Arnold Schulman
Genre Drama, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Matthew Modine, Ian McKellen, Glenne Headly, Alan Alda, Lily Tomlin, Richard Gere, Steve Martin, Anjelica Huston, Charles Martin Smith, Phil Collins, Christian Clemenson, Donal Logue, Saul Rubinek, Tcheky Karyo, Nathalie Baye, Swoosie Kurtz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 345
Filmnummer 8426

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BluePrint_1985
2011-12-02
Mycket bra dokumentär/spelfilm som kanske är lite lång men ändå lyckades få mig klistrad.
Djason
2010-08-18
Intressant film som håller uppe intresset nästan hela filmen då den till slut blir för lång. Bra skådisar.
Quartz
2010-02-17
inte överdrivert lång, men för att behålla intresset samt motivera dessa minutrar så ska man nog ha lite mer djupgående detaljer om saker o ting. mckellens förhållande t ex, eller MER om vad som helst. vill inte säga att dom inte djupdyker på vissa punkter, men det kunde man gjort på en kortare speltid. många bra insatser i filmen dock och ämnet berör. men mest berörande är ändå slut-scenerna med inklipp från verkligheten, där freddie mercury stoltserar på scen!
Gordyal
2010-01-11
Nu när jag har sett denna en gång till så kan jag tillägga att den dessutom är åt helvete för lång. Fyran blir en trea. (9/15)
MsA
2009-12-06
Håller med Pumpan. Har missat denna pärla! Mycket bra skådespelare och hur myndigheters byråkrati kan döda en massa människor i onödan och den där Gallo var en läskig typ!
Gordyal
2009-03-31
Verklighetsbaserade amerikanska tv-produktioner om "stora och viktiga" ämen (som exempelvis Förintelsen, pedofili och annat otäckt) blir sällan särskilt intressanta trots att de ofta är välspelade. Men "And the Band Played On" är ett undantag. Jag har svårt att sätta fingret på vad som skiljer denna från den stora mängden misslyckanden. Kanske är det för att den inte är särskilt sentimental i sig. Inte heller finns där några stora "hjältar" som kan vifta med flaggor i slow motion till svulstiga stråkar. "And the Band Played On" fångade mig direkt, trots att den stank tv-film. (11-/15)
todiefor
2006-08-30
Som film betraktat tilltalar den mig inte alls. Men temat är så viktigt och angeläget att den ändå får en trea. Typiskt skolinformationsfilmsmaterial.
inter_gritty
2006-08-30
En film som berör, främst beroende på verkligheten bakom den.
chris_lambert_
2005-06-18
Mycket gripande och med mycket fint skådespeleri men på tok för lång och delar av den är en aning segt ..
seriost
2005-01-23
lite väl plottrig, men ändå intressant.
Visa äldre kommentarer »