Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

En officer och spion


1894 skakas Frankrike av en av historiens största rättsskandaler då den judiske kaptenen Alfred Dreyfus döms mot sitt nekande för spioneri och landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön för att avtjäna sitt livstidsstraff börjar officeren Georges Picquart nysta i fallet och kommer en fruktansvärd komplott på spåren.


Originaltitel J'accuse
Alternativ titel An Officer and a Spy
Regissör Roman Polanski
Manus Roman Polanski, Robert Harris
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Grégory Gadebois, Hervé Pierre, Wladimir Yordanoff, Didier Sandre, Melvil Poupaud, Eric Ruf, Mathieu Amalric, Laurent Stocker, Vincent Perez, Michel Vuillermoz, Vincent Grass, Denis Podalydès, Damien Bonnard, Laurent Natrella, Bruno Raffaelli, Christophe Maratier, Pierre Poirot, Stéfan Godin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 96
Filmnummer 134825

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


lucius
2023-02-18
En sån film som alla ger en 3a.
StureStenhög
2022-01-07
En film som verkligen tar sin historia seriöst och blir en väldigt lärorik historielektion. Dreyfus-affären känns onekligen ganska snårig med många franska herrar att hålla reda på, och med det i åtanke tycker jag att den här filmen lyckas väldigt bra med att presentera den på ett sätt som det går bra att hänga med i. Som tidsresa imponerar den också där 1800-talet med sina illa belysta stenhus känns autentiskt återgivet. På många sätt ett föredöme för historisk film
mammene
2022-01-05
Till en början var det lite svårt all hålla isär personerna, men det klarnade efter hand. Kan tyckas att det var torrt berättat, men här fyllde det sin funktion tycker jag, eftersom detta är en ganska rörig händelse med många turer och personer inblandade. Så jag fick i alla fall en klarare bild av Dreyfusaffären, dessutom stilfullt filmat.
ASSFACE
2021-01-03
Spännande och snygg film vars tyvärr alltför långa startsträcka drar ner betyget. 3+
program2
2020-12-22
Tyvärr inga överraskningar, snyggt och välgjort men inte särskilt intressant.
Commandante
2020-10-03
Väldigt snyggt, välgjort och spännande!
myslas
2020-08-05
Snyggt och välgjort med en utmärkt Dujardin i huvudrollen. I 90 minuter är det väldigt bra men de sista 30 minuterna med rättegångar som hastas igenom drar ner betyget ett snäpp.
Tonti
2020-03-15
Klassisk, välgjord mustaschparad där man undrar om alla var sådär pudrade i ansiktet under 1800-talets sista skälvande år eller om det är filmens sminkavdelning som överdrivit lite. Medryckande i avslöjandet av komplotten, men också helt enligt regelboken.
Ful_fisk
2020-03-12
Lagom spännande film som inte överraskar eller bryter broar men som funkar. Helt okej, helt enkelt. Mest intressant är att en sådan här konventionell och ordinär film om orättvisor och antisemitism kan bli kontroversiell. Också kul att ALLA manliga karaktärer bär mustasch. Verkligen alla, till och med statisterna! Mindre roligt dock att Filmtipset tycks anse att engelskspråkiga titlar på icke-engelskspråkiga filmer som har svenska titlar tycks vara norm. Korrigera snarast, tack!
Ghostface
2020-03-08
Spänningen tilltar i något som inledningsvis känns som ett sömnpiller. De strama 1800-talsmiljöerna för tankarna till Roy Andersson.
Visa äldre kommentarer »