3.4
3.4
Amerikansk wrestling: Mattans kungar
En uppriktig och brutal dokumentär om vardagen inom den amerikanska wrestlingindustrin. Kamerateamet följer bl.a. Mick Foley, alias Mankind, Dude Love, Cactus Jack, en av "sportens" riktigt stora stjärnor. Mannen bakom masken visar sig vara en tillsynes ordinär familjefar i övre medelklassen. Foley kontrasteras av Jake "the Snake" Roberts som hamnat i wrestlingens riktiga b-lag, en tillvaro fylld av droger, konflikter och ångest. En tredje wrestlare som vi får följa är Terry Funk, en man som egentligen är för gammal och har för många skador för att wrestlas, men som har svårt att leva utanför rampljuset.

Originaltitel | Beyond the Mat |
Regissör | Barry W Blaustein |
Manus | Barry W Blaustein |
Genre | Dokumentär, 90-tal |
Hittills den bästa dokumentären om amerikansk wrestling man har sett. Då man får följa Jake "The Snake" Roberts och Terry Funk så blir man påmind om filmen The Wrestler.
Bör ses av alla wrestlingintresserade.
Vid tiden då filmen gjordes var jag en wrestlingfrälst tioåring. Det finns därför något som tilltalar mig väldigt mycket, även om jag sedan dess inte brytt mig det minsta. Trots intressanta segment, och att dokumentären är gjord med ett stort genuint intresse för sitt ämne, så lyckas den inte gripa mig riktigt. Den spretar lite för mycket och är visuellt sett ganska undermålig. Ändock väldigt intressant och rätt välberättad.
Väldigt bra, även för oss som inte är särskilt intresserade av wrestling. Som någon sa så är detta en klockren doublebill med "The Wrestler". (4/6)
Suverän dokumentär! Nästan en femma.
Passar jävligt bra med The Wrestler
Och vem i helvete på kom på den svenska titeln?
Såg den enbart för lite Mankind-fanservice. Som dokumentär sett är den ganska medioker, enligt Jake roberts ska hans segment vara fejk också.
bra och intressant dokumentär, men sablar vilka skadade människor som visas upp i den här filmen...
Lätt att förstå för icke-insatta och mycket bekräftelse för fansen. McMahon och Roberts hade ingen aningen om att filmen skulle bli som den blev, för då skulle de knappast medverkat. Ett mästerverk i sin enkelhet.