Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

American Splendor


Vi följer den cyniske skrivaren Harvey Pekar, upphovsmannen till den självbiografiska undergroundserien American Splendor. Serietidningen, i vilken Harvey Pekar ger utlopp för sina komiska vardagsbetraktelser, har sedan 70- och 80-talen blivit kultförklarad bland undergroundkretsar. Inte ens den tråkigaste händelsen undslipper att hamna i Pekars humoristiska, frispråkiga och ypperligt mänskliga berättelser då han vågar uttrycka det så många av oss tänker och känner men aldrig skulle drömma om att säga.


Originaltitel American Splendor
Regissör Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Manus Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Genre Drama, Komedi, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Paul Giamatti, Earl Billings, James Urbaniak, Hope Davis, Harvey Pekar, Judah Friedlander, Madylin Sweeten, Danny Hoch, Donal Logue, Molly Shannon, Toby Radloff, Joyce Brabner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4785
Filmnummer 15020

Recensioner

Skapad 2019-11-18 av sethgecko
Jag har en bekännelse att göra. Jag är inte alls särskilt förtjust i Paul Giamatti. Jag tycker att han spelar över för ofta. Antingen det eller så försöker han vara för rolig. Det sagt så ...   Läs mer »

Kommentarer


HerrNenne
2022-09-22
Ointressant film om ointressat, osympatisk kille. Några spännande metagrepp men det var allt.
Engravadlax
2019-05-16
Eh, jag finner inte Harvey Pekar så intressant.
Roswall
2018-01-22
Fin och trevlig!
92axha10
2017-10-24
Hade ingen aning om någonting om detta. Intressant och ögonöppnande.
magnuswestrin
2015-03-29
Filmen säger mkt om världen och om hur vår syn på världen formar världen för oss, en femma blir det helt enkelt. Delar sällan ut 5or öht men denna film berör mig på djupet; den har en svart tråd som förstärker den värme som skiner igenom. Blandningen av utmärkt skådespel, ironi och en nypa allvar gör den här filmen värd att återkomma till. Att betrakta filmen som enkel underhållning tycker jag inte på långa vägar gör den rättvisa, detta är en film som kräver lite fokus. Vad är det filmen försöker säga oss? Som jag ser det så är det en slags kärleksförklaring till de mer vinddrivna originalen i samhället. Den tar de konstiga figurerna på allvar, låter de få berätta sin historia utan att släta ut, förenkla eller egentligen beskriva dem. Väldigt uppfriskande känner jag. Se filmen!

2014-12-31
Mycket bra!
Zipper
2014-01-10
Fin och torrt underhållande. Metalagren förhöjde upplevelsen för mig.
AlbinWesley
2013-07-03
Intressant grepp och underhållande film. Rolig. Men jag tycker inte riktigt att det funkar som önskat. Bra, men inte mycket mer än så, för mig.
Zuzz
2013-04-09
Visste inget, hade inga förväntningar. Blev positivt överraskad. Fick mig ett par goda skratt :) En svag fyra.
Alreadyrick
2012-12-06
Vet inte riktigt vad jag tycker om att blanda spelfilm med dokumentär på det här sättet, svårt att förklara varför. Väldigt trevlig jazzmusik och en helt okej lättsmält rulle, som man kan chilla till liksom, eye mannen...
Visa äldre kommentarer »