Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

American Pie


Det är sista terminen i stadens lilla high school och vårbalen är i antågande. Detta i sig är nog en befrielse, om det inte vore för att hälften av eleverna mot sin vilja fortfarande är oskulder. Fyra killar sluter en pakt: svendomen ska väck innan balen med alla medel som står till buds.


Originaltitel American Pie
Regissör Paul Weitz
Manus Adam Herz
Genre Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Tara Reid, Natasha Lyonne, Shannon Elizabeth, Mena Suvari, Alyson Hannigan, Eugene Levy, Chris Owen, Jennifer Coolidge, Eli Marienthal, Casey Affleck, John Cho, Molly Cheek, Lawrence Pressman, Christina Milian
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26629
Filmnummer 205

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av cineasten89
Vad är det för roligt med komedifilmer med skämt om sex? Men jag måste ändå erkänna att innan jag såg den - trodde jag att den var en idiotisk och för dum film, men efter att ha sett den - s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av paycheck
Sista terminen i High School. Fyra killar är desperata efter att bli av med sin oskuld. De bestämmer sig för att sluta en pakt och har en överenskommelse om att de ska bli av med den innan de gå...   Läs mer »

Skapad 2019-11-30 av m86
En del av oss vill nog helst slippa alla dessa \"highschool-filmer\" med 20-åringar som spelar yngre karaktärer. En av 90-talets mest framgångsrika ungdomsfilmer (från min sida) är nog ändå kom...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Någonstans i mitt liv av att se på film började jag älska Amerikanska High School - filmer. Det var förmodligen därför jag flera år senare också föll offer och började älska Dawsons Creek ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Luvi
Jag har alltid gillat komedier mest av alla sorters film. Visst, jag håller med de flesta om att den här typen av filmer är väldigt hjärndöd. Men det är ju inte bara negativt, myntet har en ann...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Jim och hans vänner går sista året på high school och spenderar hela dagarna med att spana efter brudar. Men det går trögt och de blir oroliga att de inte ska hinna bli av med oskulden innan col...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2021-11-14
Det här var en ungdoms-3a som jag inte hade så stora förväntningar på vid en omtitt. Man vet aldrig, ibland kan tramsfilmerna hålla bra än idag men det här var dock inte en sådan. Visst är den på ett sätt en riktig klassiker, det är flera scener man kommer ihåg än idag och nog var den också stilbildande på gott, och mestadels, ont. Men det är tramsigt och sällan kul, Jason Biggs är inte en skådis som kan bära upp en film och enstaka roliga saker här och där kan inte stå emot lavinen av skräp som kommer ens väg. Han som spelar Sherman kan nog vara en av de fulaste skådisarna jag har sett. Alyson Hannigan är dock bra, kanske är det hon som räddar 2an, men den är rätt svag ändå.
RustyFilm
2020-10-31
En amerikansk, mycket amerikansk tonårskomedi med massor av sexanspelningar, de flesta vet nog detta eftersom det här är det mest sedda i genren. Det hela utspelas naturligtvis i en galen amerikansk highschoolvärd. Allvarligt pinsamma missöden av sexuell karaktär i det oändliga. Det är fjantig och banalt, men ändå en klassiker.
Brouhaha
2018-02-25
En sann klassiker. Alla kan vi relatera till hur det är att vara en amerikansk ungdom och ha sexuellt umgänge med en äppelpaj, vilket är anledningen till att man skrattar! Ni som inte tycker filmen är rolig har uppenbarligen aldrig ätit äppelpaj. :/
Rai
2018-02-24
Hatar dessa usla filmer!!!
Stygga-Vargen
2016-10-12
Under tonåren tyckte jag om den. Idag känns den bara fånig.
vonadel
2016-10-06
Ja, det var inte igår man såg denna. Men, ville se om den inför Reunion-filmen som jag tänkte se. Och visst, man kan förstå varför den blev ganska poppis. Även om storyn i sig inte var något nytt (high school kids vars enda mening i livet är att bli av med oskulden hade nog skildrats innan denna), men det gjordes ändå på ett nytt sätt. Man tog nog ut svängarna lite mer. Fjantig och banal i mycket, men ändå en klassiker i genren. 6/10
Sunken25
2016-01-05
Den bästa tonårsfilmen man kan tänka sig, skrattade som aldrig förr som tonåring. Nu flera år senare håller den fortfarande, men kanske inte som förr. Fortfarande en film som i en genre av mycket trams är välgjord. 7.2/10
CinemaStrange
2015-11-30
Snacka om föråldrad film jag satt bara och väntade på att den skulle ta slut, jag kommer låta som en komplett idiot till de "som höjer den här till skyarna" för jag tyckte den va rent av så tråkig att jag föredrar Baksmällan, Projct x och till och med Spring breakers framför denna.

2015-10-12
muuuhaaaaaa!
LTT86
2015-06-01
Rätt bra faktiskt. Gillade karaktärerna och ser inga problem med sex skämtarna och..................... pinsamheten som hände...... Men två som jag verkligen hade problem med var Mena Suvari och Tara Reid. Dom var ganska irriterande, men annars... hade inga problem. Men är lång ifrån klart, har sju filmer kvar.
Visa äldre kommentarer »