3.5

American Honey

Star är en tonårstjej utan någonting att förlora. Hon ansluter sig till ett resande gäng magasinsäljare och hamnar i en virvelvind av festande, lagbrytande och ung kärlek medan hon far kors och tvärs över den amerikanska mellanvästern.

Originaltitel American Honey
Regissör Andrea Arnold
Manus Andrea Arnold
Genre Drama, Roadmovie, 2010-tal
Skådespelare Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough, McCaul Lombardi, Arielle Holmes, Crystal Ice, Veronica Ezell, Chad Cox (II), Garry Howell, Kenneth Kory Tucker, Raymond Coalson, Isaiah Stone, Dakota Powers, Shawna Rae Moseley, Chris Wright (II), Will Patton

Skapad 2019-11-28 av Jules4893
För de som väntar sig en riktigt härlig roadmovie så lever American Honey upp till de flestas förväntningar. Vi tar oss genom fascinerande miljöer, mixat till musik, dans och kärlek. Den inneh...   Läs mer »

Starkbröl
2024-04-09
Känns ganska autentisk men saknar något konkret att bry sig om och är minst en timme för lång, vilket är mycket märkligt eftersom detta borde vara världens enklaste film att klippa ner.
StureStenhög
2019-12-02
En ofiltrerad och aktuell skildring av den amerikanska mellanvästern där karaktärerna känns väldigt trovärdiga. Jag gillar att den undviker att falla in de vanliga manusmallarna och istället glider runt ganska planlöst utan ett behöv att knyta ihop allt. Är det t.ex. bra för huvudpersonen att hon drog iväg på den här resan? Fan vet. Filmen verkar inte vara speciellt intresserad av att tänka i termer om bra och dåligt. Kanske är det just därför som karaktärerna är trovärdiga. Men huvudpersonen växer iaf upp och utvecklas under resans gång på ett intressant sätt, men inte heller där man fram den stora hammaren, och vem hon egentligen har blivit i slutändan lämnas till stor del osagt. Jag kommer väl inte ifrån att karaktärerna kan kännas lite enerverande, men det var mest i början, om det var jag som vande mig vid dem eller om filmen tonade ner dem efterhand är jag inte riktigt säker på
mammene
2019-11-28
En enda lång dubbeltydig resa kan man säga vad det skulle sluta i kändes inte självklart. Här flimrade det förbi många olika karaktärer, den ena värre än den andra och ibland lite för mycket. Men i det stora hela var det rätt skönt att följa med på resan, om än den var aningen för lång. Musiken var härlig och gjorde nog mycket av stämningen och Sasha Lane var otroligt bra i sin roll. Den växte efteråt så till slut blev det en trea.
Zebulonm
2019-05-28
Föör lång. Allsång på allsång i vagnen. Nä den blir boring...
produr
2019-01-23
Vill att det ska vara bra men 2 t och 40 m meningslöshet blir för mycket .Det enda bra är väl att det visar vilket s..t land Amerika kan vara om man hamnar utanför samhället
Murvel48
2019-01-07
Jag ska säga som det är: det här är en trist, ointressant och dåligt filmad rulle om ett gäng odugliga losers. Eller är det bara jag?
2019-01-01
På många sätt riktigt riktigt bra, Andrea Arnold har fantastisk känsla. Men filmen tar liksom inte vägen någonstans och när den är två timmar och 40 minuter lång så blir det liksom ganska oengagerat och småtråkigt utan någon riktning. Trean är klar och rent av ganska stark, filmen flyter ändå på hela tiden och även om det blir småtråkigt blir det aldrig heltråkigt, och när filmen är bra är den BRA. Men, jag känner ingen riktig kemi och jag tycker det är mycket som är oklart, på både bra och dåligt sätt.
pufred
2018-02-08
På plussidan, kemin mellan Shia och Sasha. Filmningen, musiken, hur ojämnt fördelat socioekonomiskt det är. På minussidan: Ingen karaktärsutveckling, för lång, repetiativ, vi får följa ett gäng "white trash"-ungdomar, som sjunger med i låtar i en van typ 10-12 ggr. Det finns typ ingen historia att berätta. Trivsam indiefilm men jag skulle inte kalla den direkt bra.
TURGUT
2017-11-19
Vackert och stundvis nervigt men jag förstår nog inte riktigt storheten i denna film.
Doddedronten
2017-07-08