Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Älskar dig för evigt


Cecilie och Joachim ska gifta sig. Marie och Niels är ett par i trettioårsåldern, med tre barn i ett lyckligt äktenskap. Båda relationerna sätts på hårda prov då Marie kör på Joachim så att han får en ryggmärgsskada och Niels förälskar sig i Cecilie.


Originaltitel Elsker dig for evigt
Alternativ titel Open Hearts, Dogme #28
Regissör Susanne Bier
Manus Anders Thomas Jensen
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Paprika Steen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Sonja Richter, Stine Bjerregaard, Birthe Neumann, Niels Olsen, Ulf Pilgaard, Philip Zandén
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3738
Filmnummer 7570

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dele
2022-08-15
Susanne Bier berättar utan att krångla till det med starkt fokus på kärnan och skapar känslostark meningsfullhet. Det är fint men efter att ha sett några av hennes filmer inte så varierande. Jag gillar slutscenen med de mänskliga varma färgerna. Svag betygsfyra.
apelsin
2021-05-09
Hade hoppats på nåt mer gripande men ganska bra var den
Ve72
2019-01-14
En helt fantastiskt bra film! Nikolaj Lie Kass briljerar i sin roll. Känns så äkta och absolut sevärd.
Spidde
2017-04-02
Skitbra film! Gripande, hjärtslitande, sorglig och med fantastiskt skådespel. Inte ofta man ser en film som känns så drabbande och äkta.
mammene
2016-05-23
En fyra som verkligen håller vid omtitt. Bier är en mästare på att gestalta människors relationer. Här vänds livet på en sekund, inte bara för den som blev akut drabbad, alla dras in i en spiral som inte går att hejda. Ingen kan pekas ut som felande, det är det som är så bra och realistiskt, man kan inte hålla eller inte hålla på någon, alla ruskas om i den turbulens som uppstår. Skådespeleriet är så bra och då vill jag allrahelst lyfta fram Nikolaj Lie Kaas,
StureStenhög
2016-05-22
Biers bästa film. I händerna på en sämre regissör hade det bara blivit såpopera av det här, men nu är istället trovärdigheten total. Allt faller ut så naturligt att känslan blir att händelseutvecklingen aldrig hade kunnat ta en väg efter den inledande olyckan än vad den gör här. Jag gillar också att filmen helt och fullt accepterar att livet ibland inte erbjuder några bra lösningar, och att det oftast inte finns någon skurk. Det blir förvisso fritt fram för var och en att ha sina egna åsikter om karaktärerna och deras ageranden, men filmen är mer intresserad av att skapa en förståelse för samtliga inblandade, och det lyckas den verkligen med. Skådespelarna har givetvis en stor del i allt detta, ensemblen är lysande, men allra mest imponerar nog ändå Nikolaj Lie Kaas. Han är dessutom en bidragande orsak till att det här blir ganska roligt emellanåt. Stark fyra
Roswall
2015-09-09
Ligger och balanserar mellan en 3 och 4. De första 20 min grep mig totalt, sen blir det jobbigare. Tragiska karaktärer.
Krille80
2014-11-10
Detta är en nordisk kvalitè av rang. Drama av högsta klass levereras av skådespelare som verkligen gör skäl för sina löner, rolluppsättningen är verkligen enastående. Handlingen är enkel men samtidigt gripande och medryckande, man känner verkligen för alla personer i handlingen. Varför är Danmark så mycket bättre än Sverige på att göra film?
Gigi1943
2014-02-19
Märkligt, jag hade satt en trea för en tid sen och skulle nu bara göra en kommentar, men jag kände inte igen ett smack! Då ska man veta att jag gillar alla skådisarna (Mads, Paprika och Sonja), har ingen förklaring till varför jag inte mindes denna film ... den var hyfsat bra, så den behåller trean.
-kakihara-
2014-01-03
Inte Bier's bästa, men en svag 4/5 detta till trots...
Visa äldre kommentarer »