Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Allt om Eva


Cynisk skildring av livet på och omkring en teater. En åldrande stjärna anställer en dyrkande beundrarinna, men snart upptäcker hon att den unga kvinnan håller på att ta över hennes liv.


Originaltitel All About Eve
Regissör Joseph L Mankiewicz
Manus Joseph L Mankiewicz
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Bette Davis, Anne Baxter, Hugh Marlowe, George Sanders, Celeste Holm, Gary Merrill, Thelma Ritter, Marilyn Monroe, Gregory Ratoff, Barbara Bates
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1405
Filmnummer 8686

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av
En skådespelerska med åldersnoja, Margo Channing (Bette Davis), får en till synes naiv men välvillig beundrarinna vid namn Eve Harrington (Anne Baxter) på halsen. Sistnämnda återberättar den t...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2023-01-28
Mörkare och seriösare än jag hade trott på förhand, och skådespelarinsatserna bör definitivt uppmärksammans - framför allt Bette Davis och Anne Baxter imponerar i sina respektive roller. Kul även att se en ung Marilyn Monroe skymta förbi. Dialogen är vass och porträtteringen av showbiz är knappast skönmålande. Bör definitivt se mer av "Mank".
Bengt_a
2020-09-06
Mycket trevlig och bra. Underbar symbolik i slutscenen. Man förstår också hur MeToo växt fram i den branschen
hsimpson
2019-05-31
Välskriven och välspelad. Saknar det där lilla extra, men den är definitivt sevärd. Men Sunset Boulevard är ljusår bättre. Stabil trea.
92axha10
2017-02-11
Tror detta är ett ganska pricksäkert porträtt över hur syniskt och konkurrenstyngt det kan vara i den världen som skådespelare lever i. Många är självgoda så det räcker.
RustyFilm
2016-12-09
Filmen har en finurlig handling i teatermiljö. Eva försöker manipulera och manövrera sig fram till en huvudroll. Det är svårt att rättvist betygsätta en så här gammal (1950) rulle. Den har ju inte samma förutsättning att ge en "totalupplevelse" som en modern produktion. Man får plocka den gamla "svartvita 4:3 mono" mallen vid betygsättning.
wasteoftime
2016-06-10
Tyvärr är det här en av de där filmerna där de individuella delarna är starkare än den slutgiltiga produkten. För det är mycket som är väldigt bra i den här filmen, men ändå finner jag det rätt ointressant under långa stunder, och att det känns långdraget trots många fantastiska insatser. 0,0 på SH-skalan.
Albion
2016-02-15
Ett riktigt starkt drama i teaterkretsar. Trodde det skulle vara mer av en feelgood-film men får istället en skarp och inte så lite cynisk i sin beskrivning av showbusiness. Underbar atmosfär med en intensiv närvaro filmen igenom och mycket bra skådespelarprestationer. Betyget kan bara bli 5
LaszloKovacs
2015-12-22
Bara en liten fundering. När Bette Davis ska göra en "understudy" med Marilyn Monroe är Bette naturligtvis sen och Anne Baxter rycker in. Resultatet blir att Marilyn ligger på toan och spyr när Bette äntligen dyker upp... Vad gick denna "understudy" ut på egentligen? Att trycka ut maginnehållet på motspelerskan? Hade Bette farit mildare fram med Marilyns kräkreflexer?
HansMoleman
2015-10-03
Nja, motsvarade inte mina förväntningar.
the-godfather
2015-09-25
Hade bestämt mig för att sluta skriva kommentarer, men känner att jag måste göra det nu. Hade inga högre förväntningar på denna, trodde att den skulle vara lång och tråkig, med en massa prat. Det är mycket prat men ack så välskriven dialogen är i denna. Det gör att filmen blir intressant och att karaktärerna får mer personlighet, man känner med dom och tar åt sig deras känslor. Så denna film kan vara det bästa jag har sett någonsin, detta är i min mening ett mästerverk av allra högsta grad. Så att denna får betyget fem är givet, för detta är och förblir en mall för hur man gör ett mästerverk. Filmkonst när den är som bäst.
Visa äldre kommentarer »