Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Allied


Året är 1942 när en fransk-kanadensisk spion faller för en fransk agent under ett uppdrag i Casablanca.


Originaltitel Allied
Regissör Robert Zemeckis
Manus Steven Knight
Genre Drama, Action, Romantik, Thriller, Krig, 2010-tal
Skådespelare Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Simon McBurney, Lizzy Caplan, Daniel Betts, Matthew Goode, Camille Cottin, August Diehl, Thierry Frémont, Charlotte Hope, Xavier De Guillebon, Marion Bailey, Anton Lesser, Christian Rubeck, Raffey Cassidy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 603
Filmnummer 122354

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Jules4893
Allied tar oss till gränslandet mellan rätt och fel under krigstidens Europa. Här utmanas vi med en central fråga som kanske är filmens största styrka – kan man lita på den man älskar mest i ...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2023-06-03
Man lyckas väldigt bra att skapa en mystisk smygande känsla, samtidigt är den här tiden mycket tacksam att göra film på. Man känner att under ytan ligger något och vibrerar, men inte riktigt vad, när sanningen anas kan jag verkligen känna att man får fram känslan som både smyger sig på och chockerar de inblandade. En sanning som får stora konsekvenser, bra skildrat.
okidoki
2021-12-05
Oavbrutet spännande och engagerande.
amam
2021-04-12
Trist dussinfilm med bra skådisar.
sodomiten
2021-06-10
Helt ok film, men det är inte särskilt spännande. Höjdpunkten är nog faktiskt tyska nationalsången klassisk style, på festen i Casablanca.
XJR
2020-01-13
Lite långsam i början men välgjord. Spännande intrig, vem kan man lita på, vem är spion, vem är vän? Är huvudkaraktären förlorad pga kärleken, har han tappat omdömet och skärpan? Cotillard levererar som vanligt. Det blir en 4.
BarryHero
2019-06-01
Välspelad och spännande. Kändes mycket kortare än sina 124 minuter. Lite väl green screen:ig stundtals och hade kanske hoppats på en annan upplösning mot slutet.
Rele
2019-05-26
En sevärd film. Duktiga skådespelare både Brad Pitt och Marion Cotillard lyfter filmen till en fyra.
annihilat0r
2018-11-24
”Allied” upplevde jag som en stabil krigsskildring från Hollywood. Hela tiden levande och aldrig tråkig.
TimBuckley
2018-09-16
(rek 3a) Tyckte om den överlag. Bra skådespelare, bra hantverk, bra upplägg och klassisk filmram. Så skönt att se en film som försöker att vara snygg med ordentligt komponerad filmmusik osv. Ingen jävla skakig kamera. Vad saknas? Ett bättre manus. Karaktärerna byggs inte tillräckligt innan dess att vi ska bry oss om dem inför allt som händer i filmen.
jonbo
2018-03-19
Pitt är stel, tycker inte han övertygat på sistone. Cotillard sköter sig bättre, och själva historien är spännande nog för att hålla uppe ett intresse, och jag gillar att den så uppenbart är inspelad främst i en studio.
Visa äldre kommentarer »