Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Alla kungens män


Filmen handlar om den karismatiske sydstatspolitikern "Boss" Willie Starks uppgång och fall. Baserad på den Pulitzerbelönade romanen med samma namn från 1947 av Robert Penn Warren.


Originaltitel All the King's Men
Regissör Steven Zaillian
Manus Steven Zaillian
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Sean Penn, Jude Law, Mark Ruffalo, Kate Winslet, Anthony Hopkins, Caroline Lagerfelt, Patricia Clarkson, James Gandolfini, Kathy Baker, Talia Balsam, Jackie Earle Haley, Frederic Forrest, Kevin Dunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 924
Filmnummer 43446

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av crawler
Jack Burden (Jude Law) är journalisten som i fyrtiotalets Louisiana utvecklar en fascination för advokaten Willie Stark (Sean Penn). Efter att en småskola - vars bygge Stark förgäves kritiserat -...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-11-01
Givet så klassar herr Penn ut allt motstånd/ Även Gandolfini är såklart vass i sin roll/ Själva storyn var väl sådär intressant dock" 2+
kexchokladet
2016-07-06
Som många andra sagt så är det ett visst mått av överspel från Penn. Filmen i sin helhet är snyggt filmad och de mindre rollerna(Clarkson och Hopkins) imponerar.
Memmem
2016-04-06
Ganska bra politiskt drama! Nyinspelning av "Alla Kungens män" från 2006. Originalfilmen gjordes 1949, tre år efter att den Pulitzer-vinnande romanen med detta namn kommit ut. Intressant historia som filmats ganska bra, med duktiga och välkända skådespelare. Sean Penn, som spelar advokat Stark, kanske spelar över, men det kan också vara så att advokaten var livlig. Folk brukar ju vara livligare i Sydstaterna än hos oss. Penn torde ha studerat filmer med Stark för att se hur han uppträdde. Övriga viktiga roller spelas bättre, framförallt av Anthony Hopkins och Patricia Clarkson. Inspelat på många platser i Louisiana: stadshus, sjukhus, plantager och privata bostäder, vilket skänker en atmosfär åt filmen. Betyg: 3+
Gigi1943
2014-10-28
Överspel av Penn men skridskoscenen var fin.
jonbo
2012-10-15
Ett kollage av folk som häller upp drinkar och sen säger saker de tror är viktiga och intressanta. Allt förpackat i en överdramatisk och överspelande inramning.
AddeColciago
2012-01-03
Känns väldigt utdragen. Köper inte alls Sean Penn som Stark. Dessutom visas knappt något av konsekvenserna av det han gör eller folkets åsikter, mer än att de står publik när Penn gör karriärbästa i överspel.

2011-09-25
Sean Penn är makalös. (Men han går på dates har jag hört.)
Grillo
2011-09-15
Skådisarna är bra men med en så här oengagerande historia, eller kanske snarare händelseförlopp, blir det tyvärr ändå inte bra. Klarar inte bechdeltestet.
danneman84
2011-07-23
Filmen fångar som sagt inte en riktigt. Inte dålig på något sätt, men fastnar snarare på medel istället för att nå den potential den har.
kaj08
2010-11-08
I den här filmen får vi följa en folkets man, Willie Stark, som blir guvernör. Det är en film om politisk korruption och ger en ganska så dyster inblick i hur det går till i den politiska världen. Tyvärr är det ingen riktigt djup handling i filmen, och det blir rätt långdraget emellanåt. Hela filmen hålls upp av strålande skådespelarinsatser och listan över skådespelare är mäkta imponerande. Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet och Anthony Hopkins är några av alla kändisar som medverkar i den här filmen. Delvis gillar jag det lugna tempot i filmen, men det är verkligen synd att det inte var lite mer handling i historian. Det hade kunnat bli riktigt bra. Nu får betyget stanna vid en medel 3-a.
Visa äldre kommentarer »