Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Alla helgons blodiga natt


Klassisk rysare om en psykotisk mördare som dödade sin syster på Alla helgons natt när han var sex år. Han spärras in men 15 år senare rymmer han ...


Originaltitel Halloween
Alternativ titel John Carpenter's Halloween
Regissör John Carpenter
Manus John Carpenter, Debra Hill
Genre Thriller, Skräck, 70-tal
Skådespelare Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence, Kyle Richards, Charles Cyphers, Arthur Malet, Brian Andrews, Tony Moran, Nancy Kyes, John Michael Graham, Nancy Stephens, Mickey Yablans, Brent Le Page, Adam Hollender, Robert Phalen, Will Sandin, P J Soles
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7201
Filmnummer 2797

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av JohannesNA
En populär årstid gav en gång upphov åt en av filmhistoriens mest klassiska skräckfilmer. ”Halloween”. Smaka på filmtiteln … och saften lär också bli kvar en tid. För vilken film har någo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av FreddyKrueger
Halloween är en av de 10 mest läskiga filmer jag har sett och hamnar nog vid toppen någonstans. Jag såg filmen en natt på kanal 5 även fast min mamma hade varnat mig och jag skulle nog ha lyssna...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av ray
John Carpenter kommer nog alltid vara känd som en av vår tids allra bästa skräckfilmskapare. Många kritiker har sågat många av hans filmer, men mannen har även en stor skara fans världen öv...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av ea1234
\"Alla helgons blodiga natt\" är en klassisk 70-tals rysare under konceptet en seriemördare jagar en grupp ungdomar. John Carpenter slog igenom som skräckfilmsproducent med Alla helgons blodiga nat...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Anonym
Alla helgons blodiga natt är en kultklassiker inom skräckgenren. Detta var Jamie Lee Curtis genombrott, tillsammans med Alla helgons blodiga natt 2. Hon är även med i Halloween H20 (20 år senare)...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av BobbyPeru
John Carpenter kommer för evigt att förknippas med sitt mästerverk Halloween, eller Alla helgons blodiga natt, som den fick heta på bio i Sverige. Han spelade in filmen på den låga budgeten av ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av
Det finns klassiker, och så finns det klassiker. I skräckfilmsgenren tillhör Halloween definitivt den sistnämnda kategorin. Jag läste en gång att någon refererade till Michael Myers, Jason Voor...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Jag såg min första skräckfilm under början av 2000-talet och det var även den filmen som ledde till att mitt filmintresse tog fart på allvar - filmen är John Carpenters klassiker Halloween frå...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2022-08-18
Bra tempo och en sjukt frustrerande Jamie Lee Curtis.
Rai
2022-06-21
En klassiker och inte långt från ett mästerverk...
Bumbi78
2020-03-29
Omtitt efter många år. Vill minnas att jag tyckte den var lite småtråkig förr, men detta var starten på i stort sett hela slashergenren och visst kan man sakna den krypande skräcken som Halloween lyckas med så bra. Höjer med vuxna ögon upp betyget ett snäpp till en stabil 4:a
päronanton
2021-01-06
Såg om den och den är riktigt riktigt bra! Kuslig med bra musik! Jag har sett Halloween ett antal gånger, och den är lika bra varje gång. Ett sant mästerverk när det kommer till skräckfilms genrer. Stämningen och musiken bygger upp ett obehag som jag tycker om. Bara musiken är ett mästerverk i sig! John Carpenter är en legend!
päronanton
2019-12-21
En riktigt bra skräckis! En klassiker! Bra stämning och musik!
LacombeLucien
2019-11-26
Otroligt otäck. Både mördaren, miljöerna och ljussättningen. Myers är i denna film som en iakttagande vålnad i vit mask, han är som en del av nattens mörker och skuggorna i hörnen ibland de idylliska husen, som man mest ser hints av i skräckscenerna. Ja, med hjälp av perfekt foto, musik/ljud och ljus har de skapat en för slashergenren oslagbar stämning. Notera hur man tror att ett rum är tomt men likväl ser man tillslut att där i bakgrunden står han och iakttar.
Bomkia
2018-10-28
Vettig och ganska lågmäld skräckfilm. Nu är jag inget enormt fan av genren, men detta funkar fortfarande väl. Bra musik! 3a.

2017-11-07
Manuset i seg er ingenting spesielt men stemningen og musikken gjør hele filmen. Høyer fra 3 til -4. Vi liker Carpenter.
anticosmicdawn
2017-11-04
Fortfarande en genuint obehaglig film. Och det säger mycket, då jag har sett den på Halloween tre år i rad nu, och en hel drös gånger innan dess. Skippa uppföljarna om ni inte gillar skräpfilmer, då slutet på denna film är gott avslut på vad som borde ha varit den sista Halloween-filmen...
Robkiller
2017-10-31
Det här var rätt tråkigt. Händer inte direkt mycket förrän det närmar sig slutet, uppenbart lågbudget, skådespelarna är rätt kassa och den onda mördaren är intetsägande. Sedan lyckas väl Carpenter ändå skapa lite stämning, mest tack vare musiken.
Visa äldre kommentarer »