Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Alita: Battle Angel


Flera århundraden i framtiden hittas den övergivna Alita på ett skrotupplag i Iron City av cyberläkaren Ido som tar med sig den medvetslösa Alita till sin klinik. När Alita vaknar upp har hon inget minne kvar om vem hon är eller vilken värld hon befinner sig i - allt är nytt för henne, varje upplevelse är som den första. Samtidigt som hon lär sig ta sig fram i sitt nya liv bland Iron Citys förrädiska gator, försöker Ido skydda Alita från hennes mystiska förflutna. Dessutom försöker hennes nyfunna vän Hugo hjälpa till med att återskapa hennes minnen.


Originaltitel Alita: Battle Angel
Regissör Robert Rodriguez
Manus James Cameron, Laeta Kalogridis
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson, Jorge Lendeborg Jr, Lana Condor, Idara Victor, Jeff Fahey, Eiza González, Derek Mears, Leonard Wu, Marko Zaror, Rick Yune, Hugo Perez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 579
Filmnummer 125363

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2022-10-07
Det här var inte alls dumt. Man har lyckats riktigt bra med att skapa en snygg framtidsvärld som känns ovanligt genomtänkt och utförlig. Storyn man väljer att använda den till att berätta är kanske inte originell direkt, men Alita är en bra karaktär, och jag var därför hela tiden engagerad i att få reda på vem hon är och hur det ska gå för henne. Värre är det med killen hon träffar, han känns både blek och osympatisk, och det gör att kärlekshistorien är filmens svagaste del. Annars är det här en värld som de för min del gärna får återkomma till i framtida filmer
Starkbröl
2022-03-17
Snygg barnaction om man gillar typ Transformers. Det gör inte jag, tycker den saknar poäng och själ.
vonadel
2020-09-11
Ja, snyggt gjord är den. Det kan man inte säga annat. Men vet inte, hade hoppats på att den skulle ge mig lite mer. 6/10
Gordyal
2020-04-15
Alldeles för mycket mesmatiné för min smak, men fighterna och specielaffekterna är grymma. (6+/15)
segold
2020-03-31
Väldigt snygg grafik och trevlig film. Jag gillade storyn mer än jag trodde på förhand och Christoph Waltz gör en fin insats. Slutet var tyvärr det svagaste kapitell i filmen men öppnar upp för fler delar i framtiden.
ekneB
2019-11-30
Snygg film med över förväntan bra CGI och action sekvenser! Gillade den mer än jag trodde jag skulle göra. Dock tycker jag att man borde fått ett tydligt avslut i filmen istf en cliffhanger.
HerrNenne
2019-10-12
Vilket skräp. Kan ana att förlagan är ball och så, men det här var jättetöntigt i nästan varje liten detalj. En tolvåringsfilm. Det största problemet är Alita. Folk kallar den här filmen snygg? det här är den fulaste och mest distraherande cgin jag någonsin har sett. Alita ser fejk ut, men inte som en cyborg, utan snarare som Who Framed Roger Rabbit. Att sätta henne att spela mot riktiga människor, det fungerar helt enkelt inte. Varje liten känslomässig tyngd som man försöker finna i filmen förstörs av att det är en datamålad docka med hyperemotionerande ansikte som agerar. Man behöver inte visa alla tänderna i varje känsla i varje scen. Slutet är jättelarvigt, och till på köpet en cliffhanger/öppnar för uppföljare? Skjut mig.
Zok
2019-08-22
Snyggt och underhållande.
Kimchi
2019-08-11
För mycket CGI, även om det var väntat. Som ett fan av mangan gick jag in med extremt låga förväntningar men blev positivt överraskad. Storyn är inte dum och fightingscenerna är bra trots nämnda CGI. Helt klart riktigt underhållande.
Halofreak92swe
2019-08-04
En extremt underhållande sci-fi med enastående cgi och bra skådespelare. Alita är bedårande söt och ascool! Snygga fightingscener och spännande story där man gärna vill veta mer om bakgrunden till den dystopiska världen efter "The Fall". Filmen slutar såklart med en cliffhanger typ och det kommer säkerligen en uppföljare eller två nån gång. Jag diggar hennes look, med de stora ögonen. Hon ska inte se för mänsklig ut, skådisen som gör hennes motion capture och röst är riktigt duktig.
Visa äldre kommentarer »