Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Alien återuppstår


Ellen Ripley dog i kampen med det perfekta rovdjuret. Två hundra år och åtta fasansfulla experiment senare är hon tillbaka. En grupp forskare har klonat henne, med aliendrottningen inuti hennes kropp, i ett försök att utveckla det perfekta vapnet. Men den återuppståndne Ripley är full av överraskningar, för såväl sina skapare som för monstren. Snart utvecklar sig mer än ett rent helvete! För att bekämpa monstren tvingas Ripley att alliera sig med en smugglarliga. Bland medlemmarna finns en mekaniker vid namn Call, som också sitter inne med en hel del överraskingar.


Originaltitel Alien Resurrection
Alternativ titel Alien 4
Regissör Jean-Pierre Jeunet
Manus Joss Whedon
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Sigourney Weaver, Winona Ryder, Brad Dourif, Ron Perlman, Michael Wincott, Dan Hedaya, Dominique Pinon, Gary Dourdan, Kim Flowers, Raymond Cruz, J E Freeman, Leland Orser
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12057
Filmnummer 214

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av marfil
I slutet av ”Alien 3” dör Ripley – hon tar sitt eget liv i samma ögonblick som en Alien-baby bryter sig ut genom hennes bröstkorg. Så hur ska man kunna göra en fortsättningsfilm där Ripley ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av TheRest
200 år efter Alien 3 så klonar ett företag fram Ellen Ripley då de vill åt varelsen i hennes kropp, vilket de även lyckas med och snart så har de en alldeles egen Aliendrottning. Men för att f...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2020-05-08
Jag älskar Alien serien! Denna var okej! Älskar verkligen Winona Ryder, väldigt charmig skådespelerska med vad hon än spelar. Men mina favoriter när det gäller Alien filmerna så är det första & andra filmen.
sodomiten
2019-10-18
Kalle anka hade ordnat bättre med säkerheten på det där rymdskeppet.
Rai
2017-12-23
Helt ok, även om jag tycker det här är den sämsta filmen i serien...
Yevgeny
2017-06-01
Det är fel att döma en film när man inte ens tittar färdigt på den men tyvärr har jag gett den hör röran 3 chanser och stängt av mitt i. En av få filmer jag har problem att se från början till slut. Jag skulle behöva sitta under pistolhot för att lyckas...
karlmats
2017-05-22
Man kan väl kanske inte säga att det här är den mest sammanhängande Alien-filmen, Jenuet sätter sin prägel på filmserien som till viss del nu mer påminner om ett LSD-experiment än en mörk realistisk sci-fi saga. Alla hål i storyn till trots så kan jag inte undvika att gilla det här. Miljöerna är väldigt snygga, Alienbesten ser bra ut, Winona Ryder må vara out of place men hon är ju fortfarande Winona Ryder och det är ju alltid ett plus. Man märker av Whedons hand på manuspennan och jag inser att jag inte bryr mig ett skvatt om de luckor som finns, det är underhållande och det räcker alldeles utmärkt för en fjärde film i en filmserie. Ron Perlman och Brad Dourif är utmärkta val av skådisar till en sån här film. Att Sigourney numera liknar Dourif är dock kanske ingen komplimang, men Ripley är ju ändå 200 år gammal så det kanske inte är så konstigt. Förra filmen försökte mer och då blev det platt. Här kör man bara och det är jag tacksam för, men samtidigt är det passande att det blev den sista installationen i den här tidslinjen, nu får vi se om Prometheus är lika bra som jag kommer ihåg den, stämning ska inte underskattas. Inte den starkaste 3an men va fan, jag sätter den ändå.
picklessmulan
2017-04-23
Den sämsta i serien. Lite för lte spänning. Försöken till humor misslyckas. Helt OK men inget man ser om. Avslutningen på serien blev en besvikelse :(

2017-02-06
Bedre enn treeren og bedre enn det jeg husket. +3.
Dele
2017-01-02
Betygsettan är stark, men här finns i stort sett ingenting kvar av det som för mig utmärkte den första, och i viss mån den andra och tredje, filmen. Istället har vi fått en överdramatiserad historia kryddad med tomt våld, krystad upplösning och tröttsamma oneliners.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Den är absolut inte dålig men den är långtifrån lika bra som de tre första. Svag 4:a.
deswhip
2016-07-23
Den här filmen var verkligen usel! Se den inte om du fortfarande har ett val! Har man sett och uppskattat storheten i de två första filmerna så kan jag inte förstå om man tycker den här filmen är bra. Det finns ett komiskt inslag i den här filmen som verkligen inte hör hemma i Aliensammanhang. Ovanpå det så är filmen bara för mycket i övrigt också. Filmmakarna till det här fiaskot borde skämmas!
Visa äldre kommentarer »