Alice

Alice Tate, en tvåbarnsmor gift sedan 16 år, söker på grund av en ond rygg upp en kinesisk örtläkare. Dr. Yang inser snart att de verkliga problemen inte sitter i ryggen, och ger henne magiska örter som gör att hon får en helt ny syn på sin tillvaro.

Originaltitel Alice
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Komedi, Romantik, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Mia Farrow, Joe Mantegna, William Hurt, Blythe Danner, Keye Luke, Judy Davis, Alec Baldwin, Bernadette Peters, Cybill Shepherd, Gwen Verdon, Patrick O'Neal, Holland Taylor, Diane Salinger, Bob Balaban

2017-08-25
Men snälla lilla Woody Allen, kan du för Guds skull lämna filmbranschen istället för att bara rapa upp en massa meningslös dynga hela tiden?
origC-J
2016-06-03
En ganska okänd Allen-film (åtminstone för mig), och väl en mellanfilm som han släpper ur sig ganska ofta. Mycket känns igen från andra Allen-filmer, både i överklasskaraktärerna och tematiken. Men det säger en hel del om Allen och särskilt om hans skicklighet cirka 1990 att det här är en klart sevärd film, flyhänt regisserad med några utmärkta scener. Stark trea.
Andravåningen
2016-04-24
Bra exempel på hur Allen tillåter sig både personlig frihet och ett kunnigt och väl avvägt lånande från Fellini och Bergman m fl i sitt filmskapande.
Ima_Tree
2016-04-02
Kändes ganska lättsam för att vara Allen, fast med en rätt tydlig och bra sensmoral. Lite smått oseriöst hokus pokus som känns udda, men jag tyckte det funkade ok. Missade lite i början dock.
Memmem
2016-04-02
Bra lättsamt drama! Ännu en Woody Allen-film som inte liknar någon av hans andra. Jazzmusiken finns dock med i andra filmer, han är ju själv jazzsaxofonist, och temat uttråkad lyxhustru. Denna film skiljer sig dock från hans andra genom att överklasshustrun uppsöker en kinesisk läkare som enbart skriver ut örter, men vilka örter. Genom dem får hon en bättre insikt om sin omgivning. Mia Farrow i huvudrollen spelar mycket bra och även övriga skådespelare spelar bra, som oftast i Woody Allens filmer. Den milda jazzen är behaglig att lyssna till och fotot är bra, med varierade bilder mest från överklassmiljöer. Bilden av huvudrollen djupnar efter hand och man kan förstå hennes livsval väl. Det bjuds även på en del skratt. Betyg: 3½

2015-09-16
Interessant konsept. +3.
Ful_fisk
2015-03-31
Varm och förtjusande Woody Allen-film där Mia Farrow spelar gift överklasskvinna som börjar ifrågasätta sin stereotypa tillvaro när en mystisk kinsesisk doktor börjar doktorera henne magiska örter. Hade nog kunnat klippas ner en smula, men överlag är det en film fylld med ett stort hjärta, vackert foto och ett suveränt slut. Lite Frank Capra-atmosfär, vilket knappast är fel.
Punkliv
2015-01-25
Rekommenderad trea. Hyfsad film, Woody kör sitt vanliga race, men har gjort det så mycket bättre förr.
Strongbow
2015-01-25
Ganska seg för att vara Allen. Men gillade Alec Baldwins inhopp och slutet räddade trean i betyg.
Dele
2014-01-29
I Alice rör sig Allen inom de svagare områderna i sitt filmspektra. I ett försök att kombinera lättsam komedi kring övernaturligheter med drama så går Allen bort sig med både stereotypa karaktärer, infantilitet och faktiskt viss mossighet som följd. Enbart fokus på en mer genomarbetad dramadel hade varit att föredra. En känsla av lite under vanlig värdighet stannar kvar.