Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Ali


Berättelsen om världens genom tiderna störste boxare, Muhammad Ali. Historien börjar när den unge och kaxige Cassius Clay vinner en överraskande seger över Sonny Liston och kulminerar med "Rumble in the Jungle" - Alis legendariska uppgörelse med George Foreman.


Originaltitel Ali
Regissör Michael Mann
Manus Eric Roth, Stephen J Rivele, Michael Mann, Christopher Wilkinson
Genre Drama, Action, 2000-tal
Skådespelare Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight, Mario Van Peebles, Ron Silver, Jeffrey Wright, Mykelti Williamson, Jada Pinkett Smith, Nona Gaye, Michael Michele, Giancarlo Esposito, Barry Shabaka Henley, Joe Morton, Michael Bentt, James Toney, Charles Shufford, Bruce McGill, Albert Hall, Ted Levine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3468
Filmnummer 5952

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Loomis
Det tog sin lilla tid innan Michael Manns film om Muhammad Ali kom hit. Tydligen var den alldeles för dyr för dom svenska distributörerna att köpa in, därför kommer den nu ett par år senare til...   Läs mer »

Kommentarer2017-05-03
Interessant og lærerik film med Will Smith.
linkan1982
2017-04-16
Såg denna idag. Helt okej, måste säga att Will Smith är riktigt duktig. Han prickar det mesta (inte allt) när det kommer till Ali. Riktigt bra
RustyFilm
2016-12-09
Lätt och tro att det här är en ren boxningsfilm men det händer en hel del även utanför ringen. Alis religionsbyte belyses liksom hans hustru byten. Kampen för de svartas rättigheter och Alis vapenvägran finns även med. Var det gäller boxningen så bjuds här på de mest autentiska boxningsscener jag sett, stort skådespeleri. Handlingen startar med Sonny Liston fighten 1964 och avslutas med George Forman fighten 1974. Muhammad Ali är en så pass intressant person så det kommer säkert en biografi som täcker hela hans liv när tiden är mogen för detta.
Fiskjävel
2016-11-26
I det stora en helt ok rulle med hyfsade skådespelarinsatser. Tyvärr är den alldeles för lång för sitt eget bästa. Tempot var i vissa stunder outhärdligt. 2.
Stygga-Vargen
2016-11-14
Ganska tråkig och intetsägande film.
fridenpaden
2016-08-10
De borde ha kapat minst en halvtimme. Många tråkiga delar, speciellt när man redan sett mycket av de saftigaste delarna i dokumentärer. Nä, se en kort dokumentär och sedan hela Zaire-fajten på youtube istället - ett mycket bättre sätt.
CinemaStrange
2015-04-24
Säkert en sån film man ska ha sett för att ha sett men jag satt bara och vänta på att den skulle ta slut.
Krille80
2015-01-25
Som intresserad av historia och speciellt sporthistoria så har jag insett storheten hos Muhammed Ali och de största händelserna i hans liv. Kanske har det varit just det som tidigare hindrat mig från att se denna film. Nu får jag dock en film formad av ett gediget hantverk och med en riktigt duktig Will Smith i titelrollen. På minussidan känns filmen lite för lång för med undantag av som sagt de mest berömda händelserna i Alis liv så blir allt annat bara ointressant utfyllnad. 3+
Hogman
2014-12-20
Går inte att jämföra mot Rockys orealistiska boxningsscener, tempot är kanske ibland lite för lågt, men en fantastisk sannhistoria är det. Har velat se denna i många år, boxningsfan som jag är. Will Smith gör en fantastisk tolkning av den fantastiske Ali och boxningen känns trovärdig.
zallaxx
2014-09-02
välldigt seg, lite boxning. hade hällre kollat på rocky igen eller anime serien ippo för tusonde gången!
Visa äldre kommentarer »