Hokus pokus Alfons Åberg

När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer 7-åriga Alfons Åberg om en egen hund. A lekfull terrier ? precis en sådan som den gamla trollkarlen har. Med hjälp av magi är han övertygad om att hans dröm kommer att uppfyllas. Men det är inte så lätt som han tror ? även om ? det på ett märkligt sätt blir som magi i alla fall.

Originaltitel Hokus pokus Alfons Åberg
Regissör Torill Kove
Manus Hans Åke Gabrielsson, Tora Berg
Genre Familjefilm, Animerad, 2010-tal
Skådespelare Per Eggers (röst), Gunilla Röör (röst), Gustaf Hammarsten (röst), Markus Engdahl (röst), Sofia Wendt (röst), Adrian Bratt (röst)

Bokföringsprogrammet Mineko

dafreakish
2016-11-05
Extremt gullig och harmlös nyversion av de gamla klassiska böckerna. Det är tyvärr inte lika bra som de gamla filmerna men det fungerar för de minsta. Men för oss vuxna blir det tyvärr lite för lite tuggmotstånd. Fast Alfons är fortfarande en gammal barndomsfavorit.
zyxz
2016-09-13
Dom har fått ihop det bra med många kopplingar till gamla Alfons.
peu-depeu
2016-01-03
Om man känner till historien sedan innan blir filmen rätt långdragen. 70 minuter hade lätt kunna kortats ner till 40.
yrkeschaufföre
2015-05-20
Småspännande med ett lyckligt slut, lite lärdom på vägen. Som de flesta barnfilmer helt enkelt. Tyvärr är detta inte riktigt Alfons för mig men det gör ju inte filmen sämre.
Eurotrash
2015-03-13
Brilliant.
mumiemonstret
2013-10-13
Härlig lugn känsla med väldigt "snälla" farligheter och trots det en spännande handling. Det kändes befriande att se en film med en annan dramaturgi än den vanliga; man är så van att allt ska gå åt skogen 20 minuter in i filmer att det känns radikalt med en film där det inte är så! Därmed inte sagt att filmen saknar känslomässig dynamik.
joakimfolke
2013-09-28
Perfekt för barnet och jag diggade den också.
Jennyshima
2013-08-25
Helt ok film att se med sitt barn, ett stort plus för det lugna tempot och minimala skrikandet som är väldigt vanligt i barnfilm idag.