Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Alexander


Alexander den store, kungen av Makedonien och en av de största militära ledarna i historien erövrade stora delar av den då kända världen.


Originaltitel Alexander
Regissör Oliver Stone
Manus Laeta Kalogridis, Oliver Stone, Christopher Kyle
Genre Drama, Action, Romantik, Äventyr, Krig, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Brian Blessed, Christopher Plummer, Jared Leto, Val Kilmer, Colin Farrell, Jonathan Rhys Meyers, Rosario Dawson, Gary Stretch, Elliot Cowan, Connor Paolo, John Kavanagh, Joseph Morgan, Rory McCann, Toby Kebbell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7965
Filmnummer 23271

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av paycheck
Om Alexander Den Store, kung i Makedonien, som tog över efter sin pappa Filip och erövrade nästa hela världen. Han var gift men tyckte också om killar. Han blev mer och mer maktgalen varje gång ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av soderbaum
Alexander är enligt min mening en mycket underskattad film och är uppfriskande nog bland de mest historiskt korrekta filmerna som jag någonsin har sett. Den är löst baserad på boken \"Alexander ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
Alexander den store är en man vi minns för att han färdades över 1500 mil från sitt hem i Makedonien och lade land efter land under sitt herravälde. Detta spektakel skedde runt 300 f.Kr. men är...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Priceguy
Den här filmen har till synes allt. En ensemble som ser ut som en medlemslista i Stjärnklubben (Anthony Hopkins, Val Kilmer, Angelina Jolie, Brian Blessed, Christopher Plummer, Rosario Dawson - alla...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av ernils_l
När Oliver Stone tar sig an Alexander den stores liv är det i form av en grekisk tragedi. Vi vet alla från första början vartåt filmen är på väg – Ptolemaios (Anthony Hopkins) avslöjar reda...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Pedro
Historia är en mycket populär disciplin idag och Hollywood har inte tvekat att utnyttja detta. Nu senast genom Oliver Stones (presentation överflödig) nästan tre timmar långa drama om Alexander ...   Läs mer »

Kommentarer


Stan
2024-04-05
Svår att betygsätta. Snygg och svulstig. Alldeles fruktansvärt dramatisk och pekoral. Inte helt oäven men Angelina Jolie drar ner i alla fall ett snäpp i skala
Dele
2023-01-20
Välgjord men påfrestande svulstig, och faktiskt tråkig.
Rai
2018-01-06
Mellan två och tre, men den går att se på!
dudson
2018-01-04
Mastodont film. Med många kända namn. Tyvär för få strids scener och för mkt intriger och djävulskap. Angelina Jolie är bra het när hon putar med läpparna. Synd bara alla är sånna fags. Hollywoods perversa sätt att förvränga historien. Slutstriden är fantastiskt mäktig. 2+
Halofreak92swe
2016-11-04
Rollistan är imponerande, filmen är välgjord och har pampig musik men fan vad långtråkig den är! 2/3 av filmen var så tråkig och utdragen att jag höll på att somna i soffan. Krigsscenerna känns ganska röriga dessutom.
NoWireHangers
2016-09-03
Påkostad film. Tyvärr har de inte kostat på sig ett vettigt manus.
Metheuz
2015-05-29
En väldigt lång och tråkig historielektion med sönderklippta slag som gör det svårt att se vad som händer. Lustigt att Farrell pratar med irländsk accent och Jolie har en låtsasrysk brytning.
martingo89
2015-02-24
Bästa biten av hela filmen är slaget vid Gaugamela som är storslaget och episkt och dessutom väldigt historiskt korrekt.
Krille80
2014-11-16
Under min gymnasietid hade jag en fantastisk historielärare som berättade lidelsefullt om Alexanders segrar och det fick mig att verkligen uppskatta historia. Därför brukar jag uppskatta storslagna historiska berättelser men detta är en besvikelse. Första 80-90 min gick det bra att kolla men sedan tog jag hjälp av snabbspolningensknappen.
xkattenx
2014-04-05
Den var ju inte kort i alla fall. Innehöll även av det fulaste jag någonsin sett på film, ett montage med texten "intermission" över.
Visa äldre kommentarer »