Alan Partridge: Alpha Papa

När den kände DJ:n Alan Partridges radiostation tas över av ett mediekonglomerat inleds ett händelseförlopp som gör Alan till polisens medlare i ett gisslandrama.

Originaltitel Alan Partridge: Alpha Papa
Regissör Declan Lowney
Manus Peter Baynham, Steve Coogan, Neil Gibbons, Rob Gibbons, Armando Iannucci
Genre Komedi, Action, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Steve Coogan, Colm Meaney, Sean Pertwee, Anna Maxwell Martin, Felicity Montagu, Simon Greenall, Nigel Lindsay, Simon Delaney, Monica Dolan, Karl Theobald, Tim Key, Phil Cornwell, Elizabeth Berrington

henrikj
2023-03-07
Några roliga scener men annars ganska blekt.
KyLLo
2019-06-17
Visserligen är filmen brittisk, men kiss- och rumphumorn kändes varken kvalitativ eller särskilt brittisk. Sedan var det ett misslyckat försök till att skapa spänning. Varför misslyckat? Jo, för att det var så tillgjort att det omöjligt gick att köpa. Det som räddar tvåan är några originella sekunder här och var, men som det inte blev något mer av.
kaffemagi
2016-12-02
TV serien Alan Partridge är urkul men min uppskattning för den var nära att ryka med efter 90 minuter av Alpha Papa.
Harford
2016-10-07
En mycket underskattad film som alla borde se.
gjoob
2016-10-05
Sänker ett snäpp, den gjorde inget bestående intryck.
gjoob
2016-09-26
Väldigt blandad nivå på skämten. Den får en trea för jag blev underhållen för stunden, men jag vill nog inte se om den.
Brouhaha
2015-09-18
Riktigt bra! Var varken bekant med Coogan eller hans karaktär, men det här var underhållande. Britterna vet vad de gör.
dafreakish
2015-07-21
Coogan är utmärkt som Partridge vilket är föga oväntat. Det oväntade är istället att hans karaktär har mynnat ut i en film. Det känns alldeles för sent och Partridge passar betydligt bättre i det lilla formatet.
2015-05-13
Steve Coogan är en stor favorit hos mig och en komiker av rang. Hans karaktär Alan Patridge har jag följt genom åren i diverse TV-serier och det känns verkligen att Coogan älskar sin skapelse. Denna film lyckas inte bara med att leverera underbar och rolig dialog utan också skapa en komedi med en historia. Älskar man brittisk humor så är denna film självklar. Colm Meaney är som vanligt sevärd och bra. 4-
RobinsTaste
2015-03-21
Fenomenalt rolig dialog som gör att jag gärna ser om filmen. Smart situationsbaserad komik med mörk touch. Slutet med fågeln var ett roligt skämt också.