Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.8
av 5

Aladdin


Den elake trollkarlen Erasmus åker till Kina för att lura Aladdin, en fattig pojke som bor hos sin mamma, att hjälpa honom hitta en magisk lampa. Aladdin lyckas dock få tag på lampan för egen del och kan med lampans andes hjälp vinna prinsessan Lillys kärlek. I denna version av sagan har lampans ande en mer tillbakadragen roll till förmån för ringens ande, som heter Jordan.

OBS! Ej Disney-versionen!


Originaltitel Aladdin
Regissör Timothy Forder, David Thwaytes
Manus Paul Levinson, Nathalie Harrison
Genre Animerad, Familjefilm, 90-tal
Skådespelare Nick Stoter (röst), Derek Jacobi (röst), Kate O'Mara (röst), Jason Connery (röst), Penelope Keith (röst), Edward Woodward (röst), Kenny Andrews (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 140
Filmnummer 27519

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RadioSaga
2017-04-09
Tycker denna är riktigt sevärd dock, en bra tolkning och ja - ska en jämföra med Disney så vinner nog Disney men, denna är en film som tål att ses!
mini_ahlin
2013-04-22
Den här versionen har fler andar än Disneys version... den har också märkliga ryckiga monologer och dialoger. T. ex när de gnuggar ut anden första gången och han håller en lång seg monolog om att de inte borde gnugga ut honom när de inte behöver honom då han inte vill bli störd i onödan. Diskussionen angående huruvidare päronträdet är ett mycket fint päronträd eller om det är ett fult päronträd är också grymt segt. En film som tar rekord i att vara dålig, se den på fyllan för bästa effekt.
Kajsa91
2011-08-05
Gillade den som liten, inte sett den på minst 8 år tror jag. Tyckte den var läskig men coolt gjort på något sätt, anden var cool! :P

2010-07-22
Värt att nämna är ju låten i slutet, vid eftertexterna.. fan vad bra!

2010-07-22
Detta är den "bästa" Aladdin tolkningen!! Ne inte riktigt. Sanningen är att den är skit dum. Mycket kärlek till musiken i den och det är vågat att låta anden vara en svart man som gör karatesparkar.
Lijep
2010-02-03
Hahah, tyckte denna filmen var klockren när jag var liten, men egentligen är den ju sämst.. den får högre betyg på grund av nostalgin.
zapjohan
2009-11-10
En gammal kvinna (som har fått syn på Erasmus i gatuvimlet och nu kikar fram bakom ett gatuhörn): "Hallå? Haaallå?" (Står sedan kvar med öppen mun och visar med pekfingret att han ska komma närmare, och de bilderna - när hon gör så med pekfingret - visas kanske i två minuter) Senare i filmen tränar Aladdin karate. Aladdin: "När får jag svart bälte?" Ringanden Jordan: "När du är tillräckligt bra." Och sen filmens bästa scen, ja, det måste vara den när anden (inte Jordan) frågar Aladdin vad han önskar sig, för att sedan hålla upp en stor väckarklocka som han tittar på, och Aladdin börjar plötsligt - från att ha haft en helt tom blick - att skratta frenetiskt, och så får han lika plötsligt tillbaka den tomma blicken. Obetalbart!
Ado0
2009-05-29
En klassiker från barndomen =) Dock räcker det tyvärr inte till mer än en 2:a från mig..

2009-05-04
Vilka minnen, vilka minnen :p Jag har sett den mer än en gång det kan jag säga..
tarroja
2007-01-29
Den var väll okej. När du var tre år, och inte visste bättre :)
Visa äldre kommentarer »