Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Åke och hans värld


Sexårige Åke bor i en liten svensk stad på 30-talet i en kärleksfull familj. Åke går med öppna ögon genom världen och kan kanske inte alltid skilja mellan fantasi och verklighet.


Originaltitel Åke och hans värld
Regissör Allan Edwall
Manus Allan Edwall, Bertil Malmberg
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Stellan Skarsgård, Alexander Skarsgård, Björn Gustafson, Gunnel Fred, Loa Falkman, Martin Lindström, Ulla Sjöblom, Allan Edwall, Ernst Günther, David Boati
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 736
Filmnummer 1207

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2020-05-03
Med all god välvilja till trots får jag konstatera att Allan Edwalls film inte gör något större avtryck. Visst, det är lite fint charmigt och så ibland, men det är också knastertorrt och långsamt trist. Men det finns tänkvärda passager och allra bäst blir filmens sista minut. För övrigt måste Suzanne Ernrup minnas denna film för resten av sitt liv, för aldrig kommer väl hon att spela en så utflippad scen igen som när hon näckar i trädet mitt i vintern... Betyget blir en stark 2;a till slut, dvs 2+
jlam
2018-05-04
Vuxen barnfilm med charm. Ömsint. Det syns att Edwall hade god hand med skådisar, grym skådis som han själv var.
Rai
2017-09-18
Eftersom författaren till boken och filmen ska utspela sig min hemstad kan jag inte annat ge denna film högsta betyg. Filmen är bra. även om jag undrar vad Stellan Skarsgård har i filmen att göra!!
picklessmulan
2017-05-16
Mycket bra drama med härliga skildringar! Svensk film när den är som bäst
Dele
2016-04-11
En ömsint berättelse med genuin känsla väl berättad ur barnperspektiv. Stackars Åke har det inte lätt omgiven av (vissa av) dessa vuxna. Fint skådespeleri och härliga karaktärer bjuds det också på.
Zipper
2014-01-15
Oerhört fin barndomsskildring i en perfekt mix mellan svärta och ljus. Tidsandan är skickligt fångad. Bra skådespelare med Allan själv i härlig biroll.
Hypostas
2013-10-09
Grabben i huvudrollen är ganska jobbig och lille Skarsgård är riktigt kass. Men i övrigt är det en fint berättad historia, sedd ur ett barns perspektiv på tillvaron.
Rune2000
2013-04-06
En mysig liten film som skulle funka bra som en julafton film.
Xenox
2012-07-16
Nja, några bra scener, men filmen håller inte.
Myllo
2012-02-28
Mycket sevärd barndomsskildring med djup och svärta utöver det vanliga i sådana sammanhang. Allt ses genom 6-årige Åkes ögon vilket gör att det ibland drar mot expressionism. Man kommer att tänka på Hjalmar Bergman faktiskt.Tidsandan är skickligt fångad, inklusive färgerna och skådespeleriet är av hög klass. Mitt betyg: 4,2
Visa äldre kommentarer »