Air
Följer skoförsäljaren Sonny Vaccaros historia och hur han ledde Nike i jakten på den största idrottaren i basketens historia, Michael Jordan.

Originaltitel | Air |
Regissör | Ben Affleck |
Manus | Alex Convery |
Genre | Drama, Komedi |
Skådespelare | Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck, Chris Messina, Viola Davis, Chris Tucker, Gustaf Skarsgård, Matthew Maher, Marlon Wayans, Jay Mohr |
Fint att se regi-Affleck tillbaka i gammal fin form! Att följa upp en riktigt bra debut (Gone baby gone) med en riktigt bra film (The town) gick vägen, men att sedan följa upp mästerverket Argo visade sig - såklart - omöjligt. Live by night var hans svagaste hittills och kanske var en lång regipaus av godo, för nu snackar vi igen. Bra casting av välspelande skådisar, bitvis rolig (precis som Argo), härligt introkollage över året 1984, en jäkla massa låtar på soundtracket (här hade han kul), snygg foto- och färgmässigt och proffsig rakt igenom. Intressant stycke modern historia. Enda saken jag inte är helt bekväm med är hur det till slut blir ett ansträngt döljande av Michaels ansikte - som någon Steinbrenner i Seinfeld eller grannen i Home improvement. I de fallen är det kul och funkar, här blir det mest märkligt.
Riktigt bra! Den var lite knäpp och muppig, skönt stil.
Intressant och välspelat tidsfördriv med många sköna dialoger. Det saknas en liten sista nerv för att ta ytterligare kliv, men det är trots allt en film baserad på verkliga händelser och hellre att det porträtteras nära sanningen än kryddas på mer och mer med irrelevanta påhitt för att öka dramatiken. Jag låter betyget precis slå över till en fyra. Kul bonus för övrigt med Gustaf Skarsgård i en liiiten, liten biroll.
Älskade det synthiga soundtracket. Rätt underhållande, men tänk vilken chansning Nike tog !
Välspelad och underhållande men tämligen odramatisk. Och lite tråkigt att man inte "vågar" visa unge Jordans ansikte.