1.8
1.8
Agent 86 - med rätt att göra bort sig
En terrorist håller hela världen gisslan med hjälp av en bomb som kommer att få alla världens kläder att upplösas vid detonation. Det är nu upp till agent Maxwell Smart att stoppa honom och rädda världen från total nakenhet. Baserad på tv-serien Get Smart.
Originaltitel | The Nude Bomb |
Alternativ titel | Maxwell Smart and the Nude Bomb, The Return of Maxwell Smart |
Regissör | Clive Donner |
Manus | Arne Sultan, Bill Dana, Leonard Stern |
Genre | 80-tal, Komedi, Kriminalare, Mysterium, Science Fiction |
Skådespelare | Don Adams, Sylvia Kristel, Rhonda Fleming, Dana Elcar, Pamela Hensley, Andrea Howard, Norman Lloyd, Bill Dana, Gary Imhoff, Sarah Rush, Vittorio Gassman, Thomas Hill, Joey Forman, Robert Karvelas |
Nä. Skrattade inte en enda gång.
Den här rullen lyckas faktiskt med konststycket att vara både trött och kreativ på samma gång. En del skämt och sekvenser är ganska påhittiga (tänker t.ex. på sekvensen med klonerna som blir crazy på ett ganska kul sätt), men till största delen är det här samma sak som alla andra liknande filmer man har sett. Det har kommit en och annan spionparodi både före och efter denna, och för att den här skulle kunna hävda sig så hade man nog behövt en mer karismatisk huvudrollsinnehavare (även om man givetvis inte gärna kunde byta ut Don Adams) och en roligare skurk. Men det finns iaf ingenting som jag direkt irriterar mig på här