Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Aftersun


Sophie reflekterar över den delade glädjen och privata melankolin av en semester hon tog med sin pappa tjugo år tidigare. Verkliga och inbillade minnen fyller igen luckorna när hon försöker förena den pappa hon kände med mannen hon inte kände.


Originaltitel Aftersun
Regissör Charlotte Wells
Manus Charlotte Wells
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Sally Messham, Ayse Parlak, Sophia Lamanova, Brooklyn Toulson, Spike Fearn, Frank Corio, Harry Perdios, Ruby Thompson, Ethan Smith
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 98
Filmnummer 143632

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ninjataxen
2023-05-22
Stark film, viktigt ämne.
Afflicter
2023-04-23
Om det hade varit mera fokus på den centrala relationen utan alla irriterande kameravinklar och epilepsiframkallande intermezzon, hade Aftersun varit en mycket bättre film. Det finns egentligen inget mysterium vad gäller handlingen, men varför Wells har valt att fylla filmen med onödigt prettotrams är definitivt ett mysterium.
Ful_fisk
2023-03-19
Missade precis början som (har jag läst mig till) antydde på att historien är ihågkommen av flickan som vuxen, vilket jag nu förstår var en hook jag hade behövt. Länge satt jag och undrade över vart det hela var på väg, och kanske hade jag haft en bättre överblick om jag inte missat de där första ynka minuterna. Överlag är det välgjort och allting, men jag blev aldrig riktigt hänförd. Ofta kändes allting lite för normalt, att relationen flöt på rätt bra. Kanske missade jag vissa nyanser? Annars fanns här rätt många onödiga sekvenser. Först framåt slutet började det ukristalliseras en egentlig handling. Fin och välgjord absolut, men lite segdragen och flytande.
djonipony
2023-03-16
Rätt fint drama. Far med hjärtat på rätt ställe, I guess, men som fan inte är lämplig uppgiften. Ser att andra recensenter lyfter fram någ9on uppenbar psykisk ohälsa. Jag kanske är för stoisk och för mkt ta-mig-i-kragen-kille, men om tittaren nu ska fatta att han lider av det kunde de gjort det tydligare.
dr_Robert
2023-03-09
Beautiful, sad and subtle.
Ghostface
2023-01-07
Både varm och melankolisk med en lågintensiv stämning. Ett närgånget porträtt trots att det inte finns någon direkt bakgrundshistoria utan allt sker i nutid.