3.8

Adams äpplen

Adam, en nynazist, döms till samhällstjänst och prästen Ivan ska försöka få honom bort från det kriminella livet. Adam gillar inte situationen men accepterar uppdraget att under sin samhällstjänst baka en äppelkaka med äpplena från kyrkans stora äppelträd.

Originaltitel Adams æbler
Alternativ titel Adam's Apples
Regissör Anders Thomas Jensen
Manus Anders Thomas Jensen
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro, Paprika Steen, Ali Kazim, Ole Thestrup, Nikolaj Lie Kaas, Gyrd Løfquist, Lars Ranthe, Peter Reichhardt, Tomas Villum Jensen, Peter Lambert

Skapad 2019-12-06 av Boondock_saint
En nynazist vid namn Adam döms till samhällstjänst och får spendera sin tid hos prästen Ivan tillsammans med ett alkoholiserat före detta tennisproffs och en bensinmacksrånare från Saudiarabie...   Läs mer »

Sheepy
2023-04-07
Sevärd och lagom tvistad med en stor dos svart humor. Vinkningen till Jobs bok är uppenbar och nästan för tydligt skriven på näsan (så till den milda grad att det blir väl förutsägbart). Det hela hålls dock uppe av stabila insatser från Mads Mikkelsen och Ulrich Thomsen.
Christofer
2021-10-27
2021-10-25: Skadat och lite väl knepigt att inte veta vad som skulle ses symboliskt och vad som faktiskt hände på riktigt. Kul-sjukt på nåt sätt, men inget som gjorde mig upphetsad direkt.
bryngel
2015-09-04
Har sett den så många gånger nu och bara njuter. Det får bli en femma istället för en fyra helt enkelt.
2015-01-05
Regissören Anders Thomas Jensen finner en glädje i att blanda genrer ordentligt men när historien lyckas beröra och leverera ett sådant här djup så tycker jag hans glädje för komiska inlag är en nackdel och gränsar till fånigt. Med skådespelare som bl.a. Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen och Paprika Steen så levererar filmen verkligen på skådespelaravdelning. I kombination med filmens förutsägbarhet och tänkvärda inslag och till viss del djup i historien gör detta till en bra och sevärd film. 4-
dbergkamp
2014-04-20
Briljant film! Mikkelsen är fruktansvärt rolig som prästen Ivan.
Körsbär
2013-10-14
Filmen växer mycket i efterhand men jag ska inte säga att jag njöt då jag tittade på filmen. Skum o bara allmänt wierd. Karaktärerna är dock hur skön som helst!
Dargh_Amon
2013-09-07
Dansk film brukar briljera, men faller dessvärre pladask här. Ett stort fan av Pusher trilogin samt; I kina äter dom hundar, Bleeder, Jag skulle bara hjälpa till, Gamla män i nya bilar etc... Pro religiösa o patriarkaliska ideologer florerar i denna film o ett mycket riktigt förutsägbart slut väntar. Solkar 1:a
m4e
2013-07-15
Fruktansvärt rolig. Snabb och kul dialog med becksvarta skämt. Mikkelsen är helt briljant som prästen. Måste ge extra plus till sminkningen av hans olika skador han ådrar sig... Såg väldigt realistiskt ut. Stark 4:a tycker jag.
stenemo
2013-07-15
Helt ok helt galen film som fungerar men som kunde haft ett mycket bättre slut
THjelm
2013-07-02
Filmtipset hade förutspått en 5:a för mig, och bland kommentarerna var det idel hyllningar, så jag hade höga förväntningar. Första halvtimmen eller så undrade jag SÅ när filmen skulle börja bli "rolig". Men visst var det värt väntan! Jag vet inte heller när jag senast blev så överraskad, gång på gång, av en film! Den följer verkligen inte någon av de vanliga mallarna. Klart sevärd.