Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

A Tale of Two Cities


Advokaten Sydney Carton blir förtrollad och sedan hopplöst förälskad i den vackra Lucie Manette. Men Lucie är förälskad och gift med Charles Darnay, och är totalt omedveten över Sydney Cartons känslor för henne.


Originaltitel A Tale of Two Cities
Alternativ titel Ädlingen, Två städer
Regissör Jim Goddard
Manus John Gay
Genre 80-tal, Drama
Skådespelare Chris Sarandon, Peter Cushing, Kenneth More, Flora Robson, Billie Whitelaw, Alice Krige, Nigel Hawthorne, Norman Jones, George Innes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37
Filmnummer 19893

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


martineden
2013-03-20
[rek. 2] Jag känner mig smått kluven i mina åsikter om denna BBC-producerade miniserie; å ena sidan är kostymerna och scenografin helt magnifika även så skådespeleriet. På minussidan finns dock en förvånande livlös regi och brist på dramaturgiska enheter som blåser liv i och accelererar dramatiska kulmer. Filmen makar på i sin takt och visar upp episoderna utan någon dramatisk helhet. Den är väldigt trogen förlagan men här blir det tydligt att intermedialitet kräver anpassning till rådande medium; som film blir det som fungerar ypperligt i romanform spretigt och onödigt. Filmen är dock klart godkänd och sevärd: Chris Sarandon sköter sig väldigt bra i dualroll och Peter Cushing har sin vanliga känsla för precision i sitt konstnärliga uttryck. Helt okej/Ganska bra. 2+/3-
lottes
2012-12-03
Intressant med miljöerna i franska revolutionens Paris, välspelat som alltid med BBC, tyvärr ett torftigt manus av husguden Dickens och då kan det ju inte piffas upp. Förutsägbar och outhärdligt romantiserad. Men, men... Just som jag funderade på en tvåa läste jag att Chris Sarandon spelade bägge rollerna och där blev jag faktiskt lurad - jag trodde faktiskt att det va två snarlika men inte identiska skådespela. Mycket skickligt gjort.så trean får bli stabil, kanske t o m halvstark.
Kurganen
2010-06-23
Extremt välspelad och miljöerna är riktigt bra. Man kan alltid lita på att den brittiska televisionen gör ett gott arbete och när man dessutom tar in Peter Cushing, ja då blir det bra. Och bra är just vad det är. Det är småtrevligt och välgjort på ett brittiskt vis. Tyvärr trollbinder den mig inte. Den är bara bra och det är gott nog.
Astrojacob
2010-05-11
Underbart konstnärligt utförande med bra skådisar. Dock lite segt tempo och tyvärr inga överraskningar, eftersom jag läst storyn av Dickens för många år sedan. Ändå en bra Trea tack vare en superb Chris Sarandon i dubbelrollerna. Dickens kunde verkligen skriva drama.

2007-05-18
Den visades på tv 1983,och då tyckte jag den var bra,men å andra sidan va jag tio år och svalde det mesta med hull och hår. Hursomhelst,en stark Trea är den allt värd om jag inte misstar mig efter åren som gått.