Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

A Soldier's Prayer


Kaji är av de få överlevande japanska soldater efter Sovjets blixtoffensiv mot Manchuriet i krigets slutskede. Tillsammans med andra japaner på flykt i det ödsliga landskapet tvingas han bevittna människans andliga förfall i desperata tider och finner sig kämpandes mot kinesiska rebeller, ryska soldater, japansk självmordslusta, hunger och elände. Sista delen i Kobayashis trilogi.


Originaltitel Ningen No Joken 3
Alternativ titel The Human Condition 3
Regissör Masaki Kobayashi
Manus Jumpei Gomikawa, Koichi Inagaki, Masaki Kobayashi, Zenzo Matsuyama
Genre 60-tal, Drama, Krig
Skådespelare Chishû Ryû, Taketoshi Naitô, Nobuo Kaneko, Tatsuya Nakadai, Kyôko Kishida, Michiyo Aratama, Hideko Takamine, Tamao Nakamura, Yusuke Kawazu, Reiko Hitomi, Fujio Suga, Keijiro Morozumi, Kin Sugai
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 82
Filmnummer 27292

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-04-24
Del ett är ju mästerlig, men del två och tre är fruktansvärt långdragna, utan att beröra som ettan gjorde. Ganska besviken på helheten, även om det förstås är ett imponerande verk. Sevärd, men jag lär inte se om.
MindAtPlay
2012-09-11
Kan bara betygsätta detta som en helhet, den färgade flera dagar där jag hela dagarna längtade efter att komma hem och se vidare. Som livet självt. 5.
foppa99
2010-04-04
denna del:3 men trilogin totalt: stark 4a
thefox
2009-12-07
Överlag är hela triologin en besvikelse. Men, missförstå mig inte, allt har hög klass men det är bara del 1 som får mig i den emotionella gungning som jag hade hoppats mer på. Ingen direkt munter upplösning. Hela trilogin är en klockren 3a.
thefox
2009-12-07
Överlag är hela triologin en besvikelse. Men, missförstå mig inte, allt har hög klass men det är bara del 1 som får mig i den emotionella gungning som jag hade hoppats mer på. Ingen direkt munter upplösning.
karnov
2009-11-30
Svårt att betygsätta del för del, då jag såg alla delar i ett maraton. Hela trilogin är dock mästerligt. Verkligen en fullständigt osentimental skildring av människans betingelser.
goeran
2009-09-28
Även tredje delen är lite för programmatisk med för endimensionellt tecknade karaktärer. Filmens bittra ironi är att Kaji, som naivt har trott på "socialismens framtid", får lära sig vad den politiken i praktiken innebär när han hamnar i röda arméns våld.
waxwing
2009-09-19
Inte den bästa i trilogin i min mening, men tillsammans är de ett mästerverk.
jeynon
2009-05-24
en femma för det grymt deprimerande slutet, som inte hade kunnat bli på något annat sätt. detta är en fantastisk (men lång) trilogi om mänsklighetens ondska och elände och det meningslösa med krig
otss
2004-11-30
Bästa delen i trilogin.
Visa äldre kommentarer »