3.5
3.5
A Royal Affair
Den engelska prinsessan Caroline blir vid 15 års ålder bortgift med den schizofrene kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee, anländer till hovet.

Originaltitel | En kongelig affære |
Regissör | Nikolaj Arcel |
Manus | Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg |
Genre | Drama, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Mads Mikkelsen, Trine Dyrholm, Bent Mejding, Søren Malling, David Dencik, Laura Bro, Jacob Lohmann, Alicia Vikander, Thomas W Gabrielsson, William Jøhnk Nielsen, Mikkel Boe Følsgaard, Erika Guntherová, Klaus Tange, Cyron Melville |
En välgjord film och bra insatser över lag, även om porträttet av kung Kristian känns dragen ett par fånighetsvarv för långt. Betyget blir en svag 4;a, 4-
Segt och till största delen rätt ointressant.
Njaaaa. Har läst boken och den här når inte riktigt fram. Vikander hade behövt bytas ut med någon med mer pondus. Man har inte fångat 1700-talet särskilt väl heller i språk och beteende bland karaktärerna. För kort för den historia som ska skildras, det finns mycket att nysta i.
Lite som att se Game of Thrones fast utan allt det spännande. Plus att alla pratar danska. Man vet ju inte vilka man ogillar mest, de kungliga, adeln, prästerskapet eller bönderna. Jag tycker lite synd om Alicias karaktär, men hon hanterade sin affär ganska klumpigt ändå. Mikkelsen ser rätt sliten ut, men i jämförelse med kungen framstår väl alla som supercharmiga kan jag tänka mig. Det blir en 2a alla fina kostymer till trots, det är nog inte min genre det här.
Intressant historia som känns lagom tillbakahållet berättat utan att göra det för dramatiskt. Känns väldigt kompetent. Jag gillar den, men det är en konstant känsla av "nu kommer något strax gå väldigt fel" som lägger sig lite som ett täcke över filmen, och jag har svårt att uppskatta såna spänningskänslor.
Aldrig i livet. till och börjar med tycker jag Mads Mikkelsen är oehaglig som skådis och sen är resten av filmen dålig!!!
Gripande!
(På dansk) Mads Mikkelsen, jä!
Jamen den var inte så dum. Intressant historia med Kristian VII.
Mads Mikkelsen och Alicia Vikander är båda väldigt bra skådisar som jag verkligen gillar och spelar båda väldigt bra men jag känner verkligen noll kemi dom emellan här. Det gör att många känslosamma scener och detaljer faller platt. Vissa saker hastas förbi och andra saker känns oändligt utdragna. Filmen känns lite för liten och begränsad, det är en kort scen på dryga två timmar som ger mig någon som helst känsla för hur folket har det. Med bättre kemi och nerv i relationerna hade det här perspektivet funkat väldigt bra men nu gör det inte det. Stabil trea ändå, den är snygg och bra och intressant och massa annat. Men lite seg.