Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

A Royal Affair


Den engelska prinsessan Caroline blir vid 15 års ålder bortgift med den schizofrene kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee, anländer till hovet.


Originaltitel En kongelig affære
Regissör Nikolaj Arcel
Manus Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Mads Mikkelsen, Trine Dyrholm, Bent Mejding, Søren Malling, David Dencik, Laura Bro, Jacob Lohmann, Alicia Vikander, Thomas W Gabrielsson, William Jøhnk Nielsen, Mikkel Boe Følsgaard, Erika Guntherová, Klaus Tange, Cyron Melville
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1681
Filmnummer 92659

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ZoIX
2021-08-26
Njaaaa. Har läst boken och den här når inte riktigt fram. Vikander hade behövt bytas ut med någon med mer pondus. Man har inte fångat 1700-talet särskilt väl heller i språk och beteende bland karaktärerna. För kort för den historia som ska skildras, det finns mycket att nysta i.
karlmats
2020-09-01
Lite som att se Game of Thrones fast utan allt det spännande. Plus att alla pratar danska. Man vet ju inte vilka man ogillar mest, de kungliga, adeln, prästerskapet eller bönderna. Jag tycker lite synd om Alicias karaktär, men hon hanterade sin affär ganska klumpigt ändå. Mikkelsen ser rätt sliten ut, men i jämförelse med kungen framstår väl alla som supercharmiga kan jag tänka mig. Det blir en 2a alla fina kostymer till trots, det är nog inte min genre det här.
HerrNenne
2020-05-30
Intressant historia som känns lagom tillbakahållet berättat utan att göra det för dramatiskt. Känns väldigt kompetent. Jag gillar den, men det är en konstant känsla av "nu kommer något strax gå väldigt fel" som lägger sig lite som ett täcke över filmen, och jag har svårt att uppskatta såna spänningskänslor.
Rai
2018-03-07
Aldrig i livet. till och börjar med tycker jag Mads Mikkelsen är oehaglig som skådis och sen är resten av filmen dålig!!!
karlstadtös
2017-07-29
Gripande!
CaptainAwesome
2017-04-04
(På dansk) Mads Mikkelsen, jä!
tvamvarg
2017-01-29
Jamen den var inte så dum. Intressant historia med Kristian VII.
Barneyk
2016-11-25
Mads Mikkelsen och Alicia Vikander är båda väldigt bra skådisar som jag verkligen gillar och spelar båda väldigt bra men jag känner verkligen noll kemi dom emellan här. Det gör att många känslosamma scener och detaljer faller platt. Vissa saker hastas förbi och andra saker känns oändligt utdragna. Filmen känns lite för liten och begränsad, det är en kort scen på dryga två timmar som ger mig någon som helst känsla för hur folket har det. Med bättre kemi och nerv i relationerna hade det här perspektivet funkat väldigt bra men nu gör det inte det. Stabil trea ändå, den är snygg och bra och intressant och massa annat. Men lite seg.
MrsRatched
2016-11-15
Intressant historia men ganska långtråkigt utförd. Inte mycket gnista i förhållandet och utanför huvudrollerna kändes det lite skolpjäs ibland. Kände mig inte så engagerad.
Runlibr
2016-09-19
Välgjord och som andra påpekat, kungen är mycket väl spelad! Tyvärr blir det trea pga tyckte inte man fick den där känslan mellan drottningen och Struensee. Håller med märkligt med engelsk titel på dansk film som väl är baserad på roman av PO Enquist? (Livläkarens besök)
Visa äldre kommentarer »