Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies


Regissören Martin Scorsese berättar om USA:s filmhistoria. Filmklipp från många amerikanska klassiker varvas med intervjuklipp. Filmen är producerad av British Film Institute för brittisk TV.


Originaltitel A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies
Regissör Martin Scorsese, Michael Henry Wilson
Manus Martin Scorsese, Michael Henry Wilson
Genre Dokumentär, 90-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 283
Filmnummer 17640

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


the-godfather
2021-02-23
Scorsese gör bra spelfilmer, det är inget snack om den saken. Men Scorsese gör även dokumentärer, och för mig är dessa dokumentärer några av hans bästa filmer. Denna är inget undantag, det är en fyra timmar lång hyllning till filmen och dessa olika former, med stort fokus på dess skapare. Scorsese gör en resa igenom filmens värld i USA, från genre till genre, era efter era, regissör efter regissör, och han gör det med känsla och bra fokus. Det gör dokumentären till ett måste för dom som är intresserad av film och vill fördjupa sig i dess värld. Stark femma i betyg, Magiskt.
andmoreagain
2014-03-16
Som väntat väldigt många bra filmtips och mycket utförligt analyserande av Scorsese.
johnaleks
2013-10-14
ja jävlar vilken resa, fantastisk scorsese som filmciceron, men tyvärr är ju det mesta gamla filmer som jag har en mycket liten relation till
precineadd
2013-02-14
praktiskt taget oumbärlig, i synnerhet för den som är cinofil-nybörjare
Scriptures
2010-11-23
En av de bästa dokumentärerna om film. Det är ett absolut nöje och ett privilegie att få höra Scorsese berätta om hans upplevelser, kunskaper och insikter om den amerikanska filmvärlden. Jag förstår att han inte vill ge sig in i hans egen tidsperiod, men det är synd - hade gärna hört honom berätta om 70-, 80-, och 90-talets regissörer. Mycket bra vilket fall och oerhört stämningsfullt.
sethgecko
2010-08-26
helt fantastiskt att titta och lyssna på Scorsesce när han berättar om de här filmerna, som då och då blivit rätt bortglömda. Helt klart sevärd, inte minst eftersom det känns som om nästan 4 timmar bara flyter förbi på nolltid.
bubblo
2010-04-08
Det är inte filmen "som film" man bedömer, det här är helt enkelt filmklipp och talking heads blandat i en jämn mix - utan vad man får ut av informationen den presenterar. Och för mig som intresserad av filmens historia utan att vara överdrivet insatt var det en mycket intressant resa. Trevligt att Scorsese inte väjer för det inflytande som faktiskt kom även från filmer som på sin tid var lågprestige: skräck, lågbudjet osv. Många fina filmtips fick man på köpet.
Tonti
2010-01-17
En suveränt underhållande film men visst har den alldeles för mycket slutscener från olika filmer i sig.
KimEkberg
2010-01-16
Undra just varför den här är så lik tågfilmen av den där tjeckoslovakiska tönten. I övrigt är den här filmen en riktig högtidsstund för släkt och vänner, hundar och katter. Martin Scorsese visar upp för hela världen vilken härlig grabb han innerst inne är. Syndheten är att det inte finns lika många avsnitt till, och att han ofta väljer att visa upp hela filmerna och spojlera halva nöjet för dem som ännu inte sett dessa.
muschii
2007-10-07
MYCKET intressant och personlig dokumentär som utan problem kunde ha varit dubbelt så lång utan att jag hade tröttnat. Man kan inte annat än beundra Scorsese som man märker att verkligen brinner för det han talar om. Även kul att få ta del av de gamla intervjuerna med några av mästarregissörerna, vilket man så sällan får möjlighet till annars.
Visa äldre kommentarer »