Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

A Perfect World


Butch Haynes är på flykt undan ett fyrtioårigt fängelsestraff för väpnat rån. Som en desperat "säkerhetsåtgärd" har han kidnappat en sjuårig pojke. Den ärrade sheriffen Red Garnett leder jakten på Haynes. För honom är det inget rutinuppdrag - han vill till varje pris stoppa Haynes i en värld som är allt annat är perfekt...


Originaltitel A Perfect World
Regissör Clint Eastwood
Manus John Lee Hancock
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern, TJ Lowther, Keith Szarabajka, Leo Burmester, Bradley Whitford, Paul Hewitt, Ray McKinnon, Bruce McGill, Wayne Dehart, Mary Alice, John M Jackson, Connie Cooper, Jennifer Griffin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6369
Filmnummer 557

Recensioner

Skapad 2009-09-08 av Rollywood
Oscarvinnaren Clint Eastwood har producerat, regisserat och skådespelar en av huvudrollerna i detta oförglömliga drama om relationen mellan en förrymd bankrånare (Kevin Costner) och hans gisslan,...   Läs mer »

Skapad 2004-05-24 av BobbyPeru
Titeln är väldigt ironisk. Världen är ju långt ifrån perfekt. Clint Eastwood har regisserat detta känslosamma drama. Filmen utspelar sig under hösten 1963. Den lille grabben Phillip är en st...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2022-06-26
Stämningsfull och trivsam. Costner är bra och storyn fängslande, även ifall jag är lite mätt på "brottsling mjuknar vid kontakt med barn"-intrigen. Bra att Costner fick vara riktigt otäck även framåt slutet i alla fall, det hjälpte filmen mycket. Synd bara med sidohistorien med poliserna, för den var egentligen helt och hållet onödig och tillförde inget. Och detta är tredje 90-tals-filmen jag ser på bara en vecka där där en yrkeskvinna (här Laura Dern) dyker upp och misstas för en sekreterare. Kunde man bara skriva dialog för kvinnor i mansdominerade yrken på ett sätt under det goda 90-talet?
dudson
2018-11-29
Stark film man inte glömmer. Kommer ihåg den även efter 25år som gått sedan sist. Vacker o även sorglig om livet samt relationer.
Rai
2017-12-29
Den här filmen är helt ok...
StaffanE71
2017-12-24
När 60-talet är som bäst. Annorlunda roll för Costner. Han och Clintan bär givetvis filmen. Sorgset slut ett plus, för en gångs skull. Underskattad. Klar 4'a.

2017-08-02
Fin film men ikke 100% troverdig. Gutten underbahr!
Stygga-Vargen
2016-09-18
A Perfect World och Dansar med vargar är de enda bra filmerna Kevin Costner medverkat i. A Perfect World är min personliga favorit, även om Vargar också är ett mästerverk.
rickardc89
2015-07-31
Bra film. Men lite för lång. Lite seg och inte så gripande som man kunnat tro.
AlbinWesley
2015-07-14
Jättefin berättelse om fängelseflykting och hans kidnappningsoffer, verkligen mycket fin. Hade den gjorts i nån sorts New Hollywood-stil hade den kunnat höra till de bästa i sin genre, med flera klassiska teman och sådär. Istället är det en snyftig känslostormande bombastik, där Eastwood drar på allt för höga växlar i registolen för att få varenda sekund att kännas. Det blir tyvärr alldeles för ostigt för att kunna nå de riktigt fina betygen.
mammene
2015-05-07
Två charmiga killar i huvudrollen, Kevin Costner är aldrig fel, men den som vann ens hjärta var den lille Philip, vilken rollprestation. Relationen som växte fram mellan de två var filmens stora behållning, även om den emellanåt blev väl sentimental så hade den också sina bottnar, det fanns en tanke. Här fick väl kanske inte Clintan så stor arena men han kom med informationen som just satte igång tankarna och förståelsen.
StureStenhög
2015-05-05
Han blir gärna lite för sentimental den gamle Clintan, och här målar han lite för mycket med den breda penseln och skapar lite för stereotypa karaktärer för min smak. Men visst är det fortfarande en bra film det här. Det är samspelet och relationen mellan Kevin Costner och ungen som är filmens styrka, och Costners karaktär är trots allt mer mångbottnad än övriga persongalleriet. Samtidigt vävs det in en del teman kring föräldraskap som fungerar helt okej. Jag är nog också lite svag för road movies, och de snyggt filmade Texas-miljöerna höjer upplevelsen. Jag är inte helt säker på att delen med Clintan och hans team egentligen tillför filmen någonting dock, man kunde kanske lika gärna ha lagt allt fokus på Costner. Å andra sidan kände jag aldrig att det var en film som behövde klippas ner, det är 138 minuter som försvinner väldigt snabbt, och det är alltid ett gott betyg i sig
Visa äldre kommentarer »