3.4
1993
USA
138min
IMDb
Butch Haynes är på flykt undan ett fyrtioårigt fängelsestraff för väpnat rån. Som en desperat "säkerhetsåtgärd" har han kidnappat en sjuårig pojke. Den ärrade sheriffen Red Garnett leder jakten på Haynes. För honom är det inget rutinuppdrag - han vill till varje pris stoppa Haynes i en värld som är allt annat är perfekt...
Originaltitel |
John Lee Hancock |
Genre |
Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare |
Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern, TJ Lowther, Keith Szarabajka, Leo Burmester, Bradley Whitford, Paul Hewitt, Ray McKinnon, Bruce McGill, Wayne Dehart, Mary Alice, John M Jackson, Connie Cooper, Jennifer Griffin |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
6377 |
Filmnummer |
557 |
Oscarvinnaren Clint Eastwood har producerat, regisserat och skådespelar en av huvudrollerna i detta oförglömliga drama om relationen mellan en förrymd bankrånare (Kevin Costner) och hans gisslan,... Läs mer »
Titeln är väldigt ironisk. Världen är ju långt ifrån perfekt.
Clint Eastwood har regisserat detta känslosamma drama.
Filmen utspelar sig under hösten 1963. Den lille grabben Phillip är en st... Läs mer »
På något konstigt sätt blir detta till en feelgood, där en kidnappning blir till Stockholmssyndromet. Bra insatser av samtliga, lite orimliga saker som sker ibland, men 90-talsfimer när de är som bäst. Stark trea.
Stämningsfull och trivsam. Costner är bra och storyn fängslande, även ifall jag är lite mätt på "brottsling mjuknar vid kontakt med barn"-intrigen. Bra att Costner fick vara riktigt otäck även framåt slutet i alla fall, det hjälpte filmen mycket. Synd bara med sidohistorien med poliserna, för den var egentligen helt och hållet onödig och tillförde inget. Och detta är tredje 90-tals-filmen jag ser på bara en vecka där där en yrkeskvinna (här Laura Dern) dyker upp och misstas för en sekreterare. Kunde man bara skriva dialog för kvinnor i mansdominerade yrken på ett sätt under det goda 90-talet?
Stark film man inte glömmer. Kommer ihåg den även efter 25år som gått sedan sist. Vacker o även sorglig om livet samt relationer.
Den här filmen är helt ok...
När 60-talet är som bäst. Annorlunda roll för Costner. Han och Clintan bär givetvis filmen. Sorgset slut ett plus, för en gångs skull. Underskattad. Klar 4'a.
Fin film men ikke 100% troverdig. Gutten underbahr!
A Perfect World och Dansar med vargar är de enda bra filmerna Kevin Costner medverkat i. A Perfect World är min personliga favorit, även om Vargar också är ett mästerverk.
Bra film. Men lite för lång. Lite seg och inte så gripande som man kunnat tro.
Jättefin berättelse om fängelseflykting och hans kidnappningsoffer, verkligen mycket fin. Hade den gjorts i nån sorts New Hollywood-stil hade den kunnat höra till de bästa i sin genre, med flera klassiska teman och sådär. Istället är det en snyftig känslostormande bombastik, där Eastwood drar på allt för höga växlar i registolen för att få varenda sekund att kännas. Det blir tyvärr alldeles för ostigt för att kunna nå de riktigt fina betygen.
Två charmiga killar i huvudrollen, Kevin Costner är aldrig fel, men den som vann ens hjärta var den lille Philip, vilken rollprestation. Relationen som växte fram mellan de två var filmens stora behållning, även om den emellanåt blev väl sentimental så hade den också sina bottnar, det fanns en tanke. Här fick väl kanske inte Clintan så stor arena men han kom med informationen som just satte igång tankarna och förståelsen.