Don't Breathe

För att slippa tristessen, och kanske en dag kunna komma bort från sin hemstad, har de tre vännerna Rocky, Alex och Money begått en rad välplanerade inbrott. När de hör talas om att en blind man bor ensam i ett ödsligt bostadsområde och har en förmögenhet undangömd i sitt hem, bestämmer de sig för att genomföra sin största och sista kupp.

Originaltitel Don't Breathe
Alternativ titel Dont Breathe
Regissör Fede Alvarez
Manus Fede Alvarez, Rodo Sayagues
Genre Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Emma Bercovici, Franciska Töröcsik, Christian Zagia, Katia Bokor, Sergej Onopko, Olivia Gillies
Filmnummer 119641

Skapad 2019-11-13 av Stygga-Vargen
Under början av 00-talet såg jag Sam Raimis klassiker Evil Dead för första gången och det blev genast en av mina favoriter och nu har jag även sett båda uppföljarna. Och när jag sen för någ...   Läs mer »

Bokföringsprogrammet Mineko

Rele
2023-08-18
Den här thrillern var väldigt händelserik och våldsam. Jag ger en stark trea.
Pos
2023-07-05
Söt hund.
Sheepy
2022-02-26
Spännande grundpremiss där handlingen tyvärr rör sig in i det absurda. Oklart vem man ska heja på i filmen… vilket kanske var syftet, men det gör även att man inte bryr sig om hur det ska sluta.
Stiggy
2022-01-03
Bra thriller skrämmande och nervkittlande.
päronanton
2021-08-21
Nervkittlande film!
Stan
2020-06-18
Mycket snygg och väl genomförd thriller. Man hinner klämma in mycket på 90 minuter, finns väl knappast en skräckis som görs idag som är under 2h. Obehaglig stämning och först så sympatiserar man med den blinde mannen men det gör man inte länge. Man bråkar inte med en elitsoldat med förhöjda sinnen och i mörker så är det ingen fördel att kunna se. En riktigt otäck liten sällskapshund har han också. Mycket spännande
Simon_19
2020-05-12
Många saker i filmen var väldigt förutsägbare, blev egentligen aldrig förvånad över något som hände. Väldigt kul idé dock, men man hade kunnat göra den mycket mer intressant. På förhand trodde jag att detta skulle nosa på ett högt betyg då den korta beskrivningen känns väldigt givande och spännande. Den var spännande - i 15-20 minuter - sedan satt man bara och väntade på att få säga ”vad var det jag sa?” Efter varje scen. Rolig idé, mycket trevligt filmat, men räcker inte riktigt ända fram. Svag trea.
Grillo
2018-11-15
Första halvan hejade jag på gubben, andra halvan hejade jag på hunden. Förstår inte hyllningskören riktigt. Okej men inte mer.
fanny7504
2018-10-13
En fråga: Har inte amerikanare bankkonton dom kan förvara 300 000 dollar på???
Tatty
2018-09-03
Den var faktisk spännande än vad jag trodde!