Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

A Beautiful Mind


En film baserad på den verkliga historien om den briljante matematikern John Nash och hans liv under det kalla kriget. Spioner finns överallt, och USA behöver Dr. Nashs hjälp med att knäcka fiendens avancerade kodsystem. John Nash fick 1994 Nobelpriset i ekonomi för sitt nytänkande arbete inom spelteori.


Originaltitel A Beautiful Mind
Regissör Ron Howard
Manus Akiva Goldsman
Genre Drama, Romantik, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Adam Goldberg, Paul Bettany, Christopher Plummer, Josh Lucas, Judd Hirsch, Anthony Rapp, Jason Gray-Stanford, Austin Pendleton, Vivien Cardone, Tanya Clarke, Victor Steinbach
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 24337
Filmnummer 4320

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Önskat
(För er som inte har sett filmen och inte vill veta allt för mycket om den skall inte läsa detta. Det står inte mycket men för många kanske för mycket.) A beautiful mind är baserad på en san...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av orCa
John F. Nash är en mycket skicklig matematiker. Han börjar på universitet, och visar tendenser på listighet och klurighet i att lösa problem. Allt är så bra som det kan. John är en lite för k...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av cineasten89
Det är sällan en film verkligen imponerar, berör och fascinerar. Och denna film är en unik exempel på vilken som verkligen gör det. Jag som egentligen inte är för Russell Crowe, han är kanske...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-02-03
Håller med StureStenhög helt enkelt. Tack StureStenhög.
StureStenhög
2019-12-17
Det här är Hollywood-maskinen när den är som mest imponerande. Det tekniska hantverket är verkligen fläckfritt. Smink, regi, tidsskildringen och skådespeleriet håller absolut toppklass. Det här är utan konkurrens Russell Crowes bästa roll. Att jag själv dessutom är lite svag för filmer om kufar i universitetsmiljö gör det extra lätt för mig att ta mig till det här. Det är också en väldigt bra skildring av psykisk ohälsa, förvisso följer framställningen av schizofreni väldigt mycket en Hollywood-logik och kan antagligen plockas isär ganska enkelt av någon med lite kunskap i ämnet, men man lyckas effektivt förmedla frustrationen i tillståndet både hos den drabbade och de runtomkring honom. Det är lätt att känna med karaktärerna, vilket väl delvis beror på att det är en förskönad bild av dem vi får, det kan jag som vanligt tycka är lite synd, men jag kan ändå leva med det när allt annat är så bra
fridenpaden
2018-01-07
Tyckte att de spännande delarna var bättre än de tråkiga delarna.
RustyFilm
2017-11-27
Såg nyss om den här filmen, det var 15 år sen sist (då på DVD nu på Blu-ray) Det här lär vara en ganska så tillrätta-lagd version av nobelpristagaren John Nashs livsöde och sjukdomsbild (paranoid schizofreni). Verklighetsbaserat. Med ett berättartekniskt intressant grepp låter regissör Ron Howard oss ta del av Johns syn på (o)verkligheten. Det hela är mycket välgjort och välspelat och gripande så det förslår
Rai
2017-11-16
Nja, filmen är för lång och seg....

2016-10-15
Ja disse Hollywood amerikanerne trenger tydelige ikke så mye før de begynner å kaste osacrs rund seg. Crowe(australiener) er riktig bra.
Stygga-Vargen
2016-08-07
Mästerverk! En av Howards bästa! Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig, särskilt Crowe, och filmen är väldigt spännande och välgjord!
wasteoftime
2016-04-25
Crowe är verkligen lysande i rollen som John Nash. Han förtjänar alla superlativ han kan få för sin insats här. Filmen i övrigt, vacklar lite. Det är bra, absolut, frågan är, hur bra är det, egentligen? Jag har svårt att bestämma mig för om den faktiskt förtjänar en trea, och det brukar vara tecken nog på att den faktiskt inte gör det. Men det är baskimej inte långt bort. Jag önskar snarare att få sätta en trea, än att känna att filmen förtjänar det. Men att Russell Crowe förtjänar ett överbetyg, det är det ingen tvekan om!
Donedon
2016-04-11
Bra film!
Guldbuddah
2016-02-05
Vilket jävla skräp... hur seg som helst.
Visa äldre kommentarer »