Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ålen


Takuro dödar i vredesmod sin fru och hennes älskare. Efter detta anmäler han sig själv hos polisen. Åtta år senare blir han villkorligt frigiven. Från fängelset tar han med sig en ål som är hans ende vän. Takuro flyttar till en liten by där han öppnar en frisersalong och träffar den unga kvinnan Keiko. Takuro måste leva med sin skuld och rädsla för andra men även rädslan över att för alltid förbli ensam.


Originaltitel Unagi
Alternativ titel The Eel
Regissör Shohei Imamura
Manus Motofumi Tomikawa, Shohei Imamura, Daisuke Tengan, Akira Yoshimura
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Kôji Yakusho, Misa Shimizu, Mitsuko Baisho, Akira Emoto, Fujio Tsuneta
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 558
Filmnummer 5477

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2019-12-23
En film som jag ändå gillar lite med tanke på hur ointressant och tråkig jag tyckte att den var. Men filmen har en naturlighet och trovärdighet hos karaktärerna som gör att det trots att det är så orealistiskt känns självklart och på riktigt på något sätt. Filmen känns dock inte intressant eller underhållande så att den ändå rent av får en slät tvåa ska ses som ett riktigt starkt betyg.
Hypostas
2016-06-21
Sevärd film. Den version som jag såg var var 134 minuter lång. Scenen i båten var inte alls konstig med tanke på det som sades i monologen, däremot var den ganska obehaglig och samtidigt lite roande på ett makabert sätt.
Tabu
2014-08-30
I större populationer är det vanskligare att upprätthålla ett "jag" och en idealidentitet? Trycket på individen är konstant och massivt, därför kan det ibland tyckas som om japaner beter sig lustigt... Den här filmen visar just på hur stympad i själen och/eller utanför man kan vara i förhållande till sin omgivning...
JimCarrey
2013-02-23
Fantastisk berättelse om kärlek och förståelse. Extremt konstig scen på slutet i båten när den andra killen kommer ur vattnet men vem orkar bry sig när det gäller japaner. Praise Buddha!

2012-10-14
versionen jag såg var 134 minuter lång...galet bra film som sagt

2012-10-13
Riktigt bra! Stabil till stark 4a i betyg är självklart! Roligt att min favvo Aikawa Sho var med en del också!
goeran
2012-05-19
Shohei Imamuras film The Eel från 1997 har en både fyndig och roande story. Allt är snyggt filmat och skådespelarinsatser är helt utmärkta; däremot tyckte jag kanske inte att filmen riktigt grep tag i mig rent känslomässigt.
kungkalas
2008-10-23
Ni som gillar sällskapsålar - spana in Fitzcarraldo också.
bossei
2008-05-17
Gillar verkligen det här långsamma berättandet.
shibari
2007-10-28
Helt klart en stark 4:a. Givet att se den här filmen!
Visa äldre kommentarer »