9 till 5

Judy Bernly kommer som ny till ett kontor där Violet och Doralee arbetar. De blir snart vänner. En kväll när de tre vännerna sitter och festar till föds tanken att hämnas på chefen, som är en riktig mansgris

Originaltitel Nine to Five
Alternativ titel 9 to 5
Regissör Colin Higgins
Manus Colin Higgins, Patricia Resnick
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Jane Fonda, Dolly Parton, Lily Tomlin, Dabney Coleman, Sterling Hayden, Elizabeth Wilson, Henry Jones, Lawrence Pressman, Marian Mercer, Renn Woods

2022-10-19
Extremt daterad, men fortfarande charmig komedi. Det sena och lika bruna 70-talet hade inte släppt taget här.
Zebulonm
2021-07-17
Riktigt bra feel good rulle...
deswhip
2019-03-09
Jag är en sucker för 80-talet och filmen var väl stundtals lite smårolig men tyvärr kan jag inte sätta mer än en tvåa.
Raimo_1985
2019-01-31
Stundtals rätt rolig men överlag alldeles för tramsig, tyvärr! Synd för jag gillar både Jane Fonda och Dolly Parton mycket och de gör bra ifrån sig. Lily Tomlin var dock mest störig.
lrenner
2018-08-27
Bra budskap, kass film.
Tokigochklok
2018-04-29
Helt fantastisk! Vilket härligt gäng!
LizzyElisabeth
2018-02-14
Feel good!!! =)
martineden
2017-11-08
[rek. 2] Väldigt lyckad komedi som inte alls är som jag föreställt mig! De tre huvudrollerna är härliga och även om det generellt är en lättsam komedi, så är det välutfört och välspelat, jag gillar särskilt fantasisekvenserna! Sen ska ett stort plus ges till Dolly Partons lysande ledmotiv!! Jag är oerhört tacksam för att man spelar låten i dess helhet och inte klipper, vilket tyvärr är allt för vanligt i Hollywoodfilmer. Mycket bra!! 4
haajen
2015-04-24
Såg om den och insåg att det här är en solklar 4:a, underhållande med fenomenal trio i centrum samt feministisk på riktigt! Coleman är topp som slemmig chef.
ulpe01
2015-02-14
Hur kan jag ha missat att betygsätta denna underhållande bagatell? Visst blir det fånigt och tramsigt emellanåt, men vad gör det när man älskar skådespelarna? Ingen stark trea, men rätt stabil.