3.3

84 Charing Cross Road

En manusförfattare ser en annons i för en bokaffär i London. Hennes intresse för svårfunna böcker leder till en korrespondens med en försäljare i bokaffären.

Originaltitel 84 Charing Cross Road
Regissör David Hugh Jones
Manus Hugh Whitemore
Genre Drama, Romantik, 80-tal
Skådespelare Anthony Hopkins, Judi Dench, Anne Bancroft, Jean De Baer, Maurice Denham, Eleanor David, Mercedes Ruehl

Merwinna
2024-08-10
Mycket fin film. Fångar tidsandan i England respektive USA perfekt under efterkrigstiden, man känner sig förflyttad dit och skådespelarna är superbra. Angående huvudhandlingen, så har jag själv varit med om att utveckla starka känslor för både brev- och internetvänner - och om det är en vän av motsatt kön, så blir det såklart lätt ytterligare en dimension på det... Även om man aldrig skulle erkänna det för någon, och även om man inte på riktigt har någon plan att förstöra hans äktenskap. Men personen kan bli väldigt viktig för en, och man kan känna både vänskap, värme, samhörighet, romantiska känslor, ett starkt band och - ja det ska också erkännas - svartsjuka gentemot hans fru/partner IRL. Det är bra att någon har vågat adressera det här ämnet tycker jag, det behövs! ...och utan att för den skull framställa någon av kontrahenterna som sinnessjuk. För dessa små svärmerier är viktigare för många människor än vad någon utomstående skulle ana, samtidigt som det känns lite knasigt och förbjudet. Bok- och antikvariatälskare kommer också att känna igen sig i filmen!
fridenpaden
2023-07-05
Trevligt tempo men en aning tråkig.
mammene
2014-01-10
Intressant historia bakom den här filmen som bygger på boken som bygger på författarens liv och kontakten med bokhandeln i London, dessutom i en intressant efterkrigstid. Gillade växlingen mellan deras liv och då också brevväxlingen. Öppna ögon är det minsta man kan säga och Hopkins är så underbart brittisk.
Berniey
2013-01-18
Sevärd film!
yrkeschaufföre
2012-08-31
Fantastisk film som smög sig på mig, underbart berättad enda minuset är att jag inte gillar när de talar in i kameran. Annars topp. Ska nog försöka läsa boken vid tillfälle.
cameo
2012-08-29
Charmig och ett litet guldkorn för bokälskare.
Zipper
2012-08-29
Mycket charmerande liten film.
Frejja
2012-08-29
Perfekt film när man älskar lite äldre filmer och ligger hemma sjuk i soffan. Stark trea får den av mig.
precineadd
2012-07-26
fantastisk film från början till slut, extremt välgjord, känns som en modern david lean-film. det allra mest fascinerande är de scenerna där karaktärer pratar till kameran inte förstör filmens flyt
Mikka
2011-10-06
Mysig film med sting i dialogen och en hel del charm.