2.3

6:e dagen

Filmen utspelas i en nära framtid där boskap, fisk och till och med husdjuren lätt kan klonas. Det finns bara en regel - det är förbjudet att klona människor. Det är åtminstone vad Adam Gibson tror när han en dag kommer hem från jobbet och upptäcker att en klon har tagit hans plats. Gibson blir inte bara bestulen på sin identitet och familj, han måste också försöka rädda sig undan människorna som har klonat honom. De är beredda att döda för att deras hemlighet ska bevaras.

Originaltitel The 6th Day
Regissör Roger Spottiswoode
Manus Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Robert Duvall, Arnold Schwarzenegger, Michael Rooker, Michael Rapaport, Sarah Wynter, Wendy Crewson, Tony Goldwyn, Terry Crews, Rodney Rowland, Colin Cunningham, Steve Bacic, Don S Davis

Skapad 2019-10-27 av Kiril
Inom en snar framtid kommer tekniken ha fortsatt åt det håll den nu är på väg. Man kommer kunna ha virtuella flickvänner och kloning kommer vara industriellt genomförbart. Dolly var bara börja...   Läs mer »

Andreas_
2022-12-05
En av Arnies sämsta filmer utan tvekan, den vill vara en ny Total Recall men misslyckas totalt, manuset är inte dåligt men karaktärerna i manuset är patetiskt dåligt skrivna och storyn är ganska tråkig, i Total Recall så var åtminstone Arnie en agent med minnesförlust men det förklarade åtminstone hur han kunde bli en actionhjälte och en spännande story, i denna så är han en vanlig simpel helikopter pilot som helt plötsligt blir en supersoldat helt ur det blå, fånigt värre...men tanken är som sagt god och hade kunnat bli en okej sci-fi action om manuset varit bättre och även regissören som tydligt är utanför sitt område här, alla actionscener blir bara fåniga och oerhört tråkiga, många bra skådespelare med dock utöver Arnie, som Robert Duvall, Michael Rooker, Michael Rapaport, Terry Crews och Tony Goldwyn som alla gör bra och stabila roller, effekterna är också bra för att vara från år 2000 men tyvärr faller den platt på manuset och regisörren Roger Spottiswoode, ingen spänning, ingen bra action, tråkig story och katastrofalt skrivna karaktärer gör detta till en av Arnies sämsta filmer faktiskt, gillade den inte när den kom utan tyckte samma sak då, trodde så här 22 år senare att jag kanske skulle uppskatta den mer idag men det gjorde jag verkligen inte, lika fånig än idag tyvärr, så detta är en film som endast duger i brist på annat annars kastar man bort sin tid rejält som kunde använts till en bättre film t.ex, betyget blir en stabil 2:a tack vare många bra skådisar, även Arnie själv, inte hans fel att karaktärerna är dåligt skrivna i en tråkig och något fånig historia.
2018-03-08
Går att se på, ganska underhållande!!
picklessmulan
2017-11-12
Riktigt dålig film. Besviken
gjoob
2016-07-27
Helt okej Arnold-action som är både mycket bättre och mycket sämre än mycket annat som han har medverkat i. Mittenfilm.
Tatty
2016-05-14
Okej och bra film med Arnold Schwarzenegger.
92axha10
2016-02-20
Inte en klassiker som T2 eller Total Recall men ändå en kul film med visst budskap ändå.
2014-11-04
Arnold är ju alltid Arnold och han bjuder på en helt ok actionstund med mycket action och faktiskt lite knorrar i storyn. Skall man jämföra med andra rullar med Arnie så slår den lätt bottenslamm som End Of Days och Collateral Damage. Men kommer absolut inte upp i samma klass som Terminator 1-2, Predator, True lies och de andra godingarna. 2+
Fantastroid
2014-08-30
Dussinaction med den gode Arnold. Det brukar kunna räcka långt, men så är inte fallet här. Tråkig, dåliga actionsekvenser, trista oneliners och en skrattretande story. Hjärnan stängde av efter 10 minuter och sen var det bara en sak kvar. En lång väntan på att eftertexterna skulle börja rulla. (.)
Belmont84
2014-08-30
Count_Duckula
2014-05-27
Ett måste för alla Arnold-fans!