Året är 1979. Platsen New York. En enkel Brooklyn-kille vid namn Steve Rubell har några år tidigare förverkligat sitt livs dröm. Han har startat tidernas bästa, mest berömda nattklubb. Ett disco där kändisarna står på kö för att få komma in och vanliga dödliga är beredda att göra vad som helst för en enda kväll i rampljuset - Manhattans legendariska Studio 54. Samtidigt drömmer den 17-årige Shane O'Shea om att lämna New Jersey och bli berömd på andra sidan Hudsonfloden. På vinst och förlust åker han en kväll till Studio 54...

Originaltitel 54
Alternativ titel Fifty Four, Studio 54
Regissör Mark Christopher
Manus Mark Christopher
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Ryan Phillippe, Salma Hayek, Neve Campbell, Mike Myers, Breckin Meyer, Sela Ward, Sherry Stringfield, Ellen Albertini Dow, Cameron Mathison, Noam Jenkins, Heather Matarazzo, Skipp Sudduth, Mark Ruffalo, Erika Alexander, Domenick Lombardozzi, Lauren Hutton, Daniel Lapaine, Robert Bauer, Kohl Sudduth, Lorri Bagley

Sheepy
2025-01-21
Handlingsmässigt sticker 54 inte ut. Ryan Philippe och Salma Hayek spelar dessutom ganska ointressanta karaktärer utan direkt karaktärsutveckling. Det filmen däremot levererar på är musiken/stämningen och den har ett glättigt skimmer över sig som gör den behaglig att titta på. Mike Myers är dessutom fullständigt lysande som nattklubbägaren Steve Rubell. Detta kan mycket väl vara hans bästa skådespelarinsats någonsin.
Dele
2024-08-01
Fin atmosfär men handlingen är inget speciellt och slutresultatet blir inte mer än ett ok. tidsfördriv som man både kan ha och mista.
2023-11-09
Bra musik, tidsanda och atmosfär. Att de tagit inspiration av Boogie Nights märks väl. Men när de nu envisades med att ha en story mitt i discot kunde den kanske utvecklats. Kändes för kort helt enkelt.
Zebulonm
2020-10-25
Storyn är väl inte direkt nån höjdare. Men Skön atmosfär o skön musik.
2016-12-28
Mike Myers är ganska rolig i en scen men som helhet är filmen bara seg och tråkig.
Tatty
2016-04-08
Ganska bra film med Ryan Phillippe, Salma Hayed och Neve Campbell som gör rollerna bra. Ryan är het i filmen.
Bomkia
2015-11-29
Atmosfären är vad som fungerar väl i filmen; själva manuset känns ryckigt och svävande. 3a.
2014-11-07
När jag i efterhand tänker efter, handlade inte filmen om något särskilt. Ändå var den helt klart sevärd, med coola miljöer, bra musik, och sköna skådespelarinsatser. Ryan Philippe och Mike Myers är bra i sina roller, och även de andra känns trovärdiga.
Robkiller
2014-05-01
Party på 70-talet... ingen avancerad handling precis, men skådespelarna gör att det här fungerar. Segar dock ner lite andra halvan...
Scrapop
2013-06-10
Minns denna film som mycket bättre. Såg den sist runt år 2000. Var då 15 år och tyckte väl det mesta var bra. Idag tycker jag filmen är värd en 3:a men den skulle behöva vara minst 30 minuter längre för att skapa en fyllnad som blir något minnesvärt.