2.4
2.4
47 Ronin
Kai, en utböling, går med i gänget 47 Ronin som leds av Oishi. Tillsammans söker de hämnd mot den ondskefulle härskare som dödade deras ledare och fördrev deras folk. För att återupprätta sitt hemlands heder ger sig krigarna ut på en resa med ett antal prövningar som skulle krossa vilken annan soldat som helst.
Originaltitel | 47 Ronin |
Regissör | Carl Rinsch |
Manus | Chris Morgan, Hossein Amini |
Genre | Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Keanu Reeves, Tadanobu Asano, Hiroyuki Sanada, Kou Shibasaki, Cary-Hiroyuki Tagawa, Jin Akanishi, Min Tanaka, Masayoshi Haneda, Rinko Kikuchi, Hiroshi Sogabe, Takato Yonemoto, Hiroshi Yamada, Shû Nakajima, Natsuki Kunimoto |
Så jävla dålig...
Förutom en hel del snygga kläder är det en ganska dålig historia.
Hade förmodligen inte blivit en Hollywoodrulle av det här om inte Keanu Reeves medverkat, men det hade kanske varit bäst så ändå, även om det finns en del jag gillade. Lite blodlöst för en samurajfilm, och även om jag fällde ett par tårar på slutet (ingen större bedrift för en filmskapare) kommer jag förmodligen inte komma ihåg mycket härifrån om några veckor.
Riktigt dålig, tipset är att undvika, detta var verkligen bortkastad tid, borde ha stängt av efter 15 min men tyvärr är jag en sådan som måste se klart en film om jag väl börjat för att kunna ge en rättvis bedömning, men detta är ett riktigt lågvatten märke i lyxig förpackning, gillar oftast Keanu Reeves och han är väl inte sämre här än i någon annan film men själva filmen är kass, handlingen är tråkig och patetisk, hade jag varit 12 år så kanske jag hade tyckt att detta var lite coolt men som vuxen, så blir allt bara väldigt dåligt och patetiskt, kanske varit bättre om det övernaturliga hade skippats och vi hade fått en mer verklighetstrogen samurajfilm, men så är tyvärr inte fallet här. Inte ens effekterna är särskilt häftiga. Betyget blir en begraven och bortglömd svag 1:a, det är så kasst att jag knappt kommer ihåg några detaljer efter några veckor, undvik är mitt heta tips.
Nja
En annorlunda och bra film. Den blev spännande och bättre mot slutet. Samurajer och japaner har alltid levt annorlunda och efter andra regler än andra människor. Jag tycker att den här filmens regissör har lyckats fånga det ett bra sätt. Jag ger en stark trea.
Tvåa, inte mer.
Korkad och förutsägbar story som inte engagerar på något plan. Kärlekshistorien som är en av de centrala delarna i filmen är så larvig och väntad att man vrider sig av obehag. Egentligen är det inte storyn i sig som är dålig, utan hur det berättas i filmen.
Handlingen hoppar sig fram. Känns som att det blivit mycket bortklipp vilket gör att många scener känns hafsiga. Effekterna är på sin höjd okej. Keanu Reeves känns bara fel i huvudrollen. Många av de asiatiska skådespelarna är kända och gör inte bort sig på något vis. Men det känns mest dumt när de pratar engelska.
Biggest box office bombs 1) 47 Ronin
lul
30 min in, orkar inte mer. Hela C-skådis eliten från japan trängs med en stelare än normalt reaves i en salig blandning mellan fantasy och samuraj. En smädelse om man är ett fan av någon av genrerna.