Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

42


Berättelsen om hur Jackie Robinson blev den första svarta spelaren i modern tid i Major League Baseball.


Originaltitel 42
Regissör Brian Helgeland
Manus Brian Helgeland
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Chadwick Boseman, Harrison Ford, Nicole Beharie, Christopher Meloni, Ryan Merriman, Lucas Black, Andre Holland, Alan Tudyk, Hamish Linklater, T R Knight, John C McGinley, Toby Huss, Max Gail, Brad Beyer, James Pickens Jr, Gino Anthony Pesi, Brett Cullen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 741
Filmnummer 101905

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Paramis
2018-11-08
En helt ok början blir sedan ganska trist. Stängde av efter halva.
92axha10
2018-02-25
Inspirerande historia om en inspirerande person.
Gordyal
2016-01-17
Viktig historia berättad i ytterst platt och lättuggad film. Ordet "brave" går på repeat, och musiken... jisses, musiken... Only in America. (6/15)
Myeuphoria
2014-10-21
Det är något med "de svartas kamp". Jag förstår ju inte ens riktigt hur folk tänkte förr. Jag förstår inte ens varför de skulle behöva kämpa mer än någon annan (jävla rasism), men fan vad det berör mig. Så otroligt bra film, och då gillar jag inte sport.
Fred12
2014-09-29
Jag som älskar sportfilmer gillade denna skarpt! Får en blick om hur det verkligen var förr och hur hemskt vissa kunde ha det.
Lotso
2014-07-12
I sin helhet är detta fortfarande en väldigt bra film. I stort sett varenda svensk känner till vem Martin Luther King Jr är. Men jag tror inte det är så många som känner till namnet Jackie Robinson, trots att han är en minst lika viktig person i de svartas kamp för lika rättigheter i USA. Det är viktigt att förstå att det här inte är en film främst om baseball (vilket förmodligen skulle skrämma bort många svenska tittare) utan en biografi om en person viktig i frihetskampen att fler personer borde känna till honom. Det är en välgjord historia och det märks att man lagt ner mycket tid på att göra en film värdig huvudpersonen. Även baseboll matcherna är bra gjorda och likt alla sportfilmer sitter du åter igen där och hejar på ditt lag även ifall du redan vet hur det hela kommer sluta. Filmen är dock inte felfri. Blir det lite väl klyschigt ibland? Jodå. Är Robinson lite väl endimensionellt visad? (*host* "he's a superhuman!" *host*) Visst, men det kunde jag stå ut med. Det är en film som lyckas vara en väldigt bra biografisk dramafilm om Jackie Robinson, men den glömmer aldrig bort att det är en sportfilm. En film som jag hoppas många svenskar ger en chans.
jonly512
2014-05-02
Produktionen är värd en femma. Harrison Ford gör en solid roll. Det här är en av de filmer som hade byggt upp min bild av amerika på fyrtiotalet, baseball och rasism, om jag sett den när jag var yngre. Men för ett så viktigt ämne, för en så betydelsefull person och period så är filmen tam. Samtidigt försöker man inte för mycket heller (som Capote, J Edgar, Aviator) och resultatet är en trevlig liten film som varken skrämmer någon eller skapar debatt. Vad man kan önska är att HBO tar upp ämnet i flersäsongsformat för att verkligen ge oss en ocensurerad, pastellfri version.
PeterTheW
2014-03-13
vi har sett liknande många gånger. Likförbaskat är det fint och underhållande rätt igenom. Välspelat.
Bomkia
2014-01-19
Inget nytt under solen när det gäller idéen på hur den här filmen byggs upp. Men jag blev positivt överraskad av Harrison Ford. 3+
DiMMUBoRGiR
2013-11-17
Extremt enkelt och tillrättalagt, kändes som om filmen är gjord 1993 snarare än 2013. En massa gulligullande och det finns ingen tyngd i den brinnande frågan om fördomar, rasism och dumhet. 42 ska gillas av alla och därför är den så sockersöt och simpel att det nästan blir en skymf mot det viktiga budskapet. Trots allt är det ändå en stabil film och sevärd om man gillar baseboll.
Visa äldre kommentarer »