3.4

36th Chamber of Shaolin

Humoristiskt stenhård är nyckelorden till denna klassiska Shaw Brothers-rulle, i vilken en ung man förändras från naiv spoling till fullfjädrad slagskämpe med ädel filosofi. Manchu-styrkor förtrycker Kinas folk och Liu tar sin tillflykt till ett Shaolintempel, där han snart upptäcker munkarnas exceptionella kung fu-kunskaper. Efter lite övertalning får han delta i träningen, och snabbt visar det sig att han innehar exceptionell talang.

Originaltitel Shao Lin san shi liu fang
Alternativ titel Shaolin Master Killer, Master Killer – 36th Chamber of Shaolin
Regissör Liu Chia-liang
Manus Ni Kuang
Genre Action, Drama, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Chan Lung, Hsiao Hou, Norman Chu, Lee Hoi-san, Billy Chan, Liu Chia-yung, Casanova Wong, Gordon Liu Chia-hui

Skapad 2019-12-14 av niebaotan
Under en tid då Manchurerna styrde delar av Kina, då befolkningen led i händerna på sina härskare och landet slogs i spillror så fanns det alltid personer som vägrade ge upp sin frihet utan kam...   Läs mer »

Sheepy
2023-12-06
Mycket underhållande kung fu film och en av de bästa inom sin genre. San Te (Chia-Hui Liu) måste ta sig igenom alla 35 kammare i Shaolin templet för att bli en mästare i kampsport och därmed kunna utkräva hämnd på Manchu imperiet. Träningen är självklart lång och smärtsam. Finalen är passande spektakulär och knyter an väl till all tidigare träning som genomgåtts. Handlingen är enkel men effektiv och kanske mest en parentes för att visa upp väl koreograferade kampsportscener.
Zebulonm
2017-05-23
Riktigt bra o skön rulle....
BrutusBeefcake
2016-01-10
Väldigt, väldigt bra. Ett helt annat djup i huvudkaraktären än vad det brukar vara i 70-tals kung fu filmer vilket gör den så mycket bättre än de andra. Kan mycket väl gå så långt som att säga att det är ett mästerverk för genren.Tyvärr är det ett väldigt abrupt slut som förstör känslan lite, men det får gå. (10+/15)
Ful_fisk
2014-10-28
Den mest välgjorda kung fu-filmen från 70/80-tals-perioden jag sett. Betydligt mer seriös och elegant än mycket annat och med en genuin story, fantastisk klippning och ovanligt lite fighter. Det är träningen som är främst i fokus, och Gordon Luis karaktär. En riktig klassiker inom genren och en jävligt bra film som helt saknar b-filmskänslan som många andra filmer från denna era har. Filmens titel anspelades för övrigt av Wu tang clan på deras klassiska debutskiva Enter the Wu tang (36 chambers).
Itake
2014-05-22
Nja, lite underhållningsvärde.
Dalibor
2014-05-12
Kanske inte värd en fyra men väldigt skön old-school kungfufilm.

2014-02-11
Den sämsta Shaw Brothers jag har sett!
Tolkana
2013-10-30
Bara älskar kung fu filmer
#54
2013-07-06
En av Shaw Brothers bättre, vilket egentligen inte säger så mycket.
Sandman
2012-08-26
Börjar ganska segt, men sedan tar sig filmen i kragen och blir riktigt underhållande. Väldigt mysig film.