Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

25th Hour


Det är Monty Brogans sista dag i frihet innan han ska avtjäna ett sjuårigt straff för knarkhandel. Brogan tillbringar dagen med sin flickvän och två gamla kompisar och försöker lista ut vem som angett honom.


Originaltitel 25th Hour
Regissör Spike Lee
Manus David Benioff
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Edward Norton, Barry Pepper, Anna Paquin, Brian Cox, Philip Seymour Hoffman, Rosario Dawson, Tony Siragusa, Levani Outchaneichvili, Isiah Whitlock Jr, Tony Devon, Patrice O'Neal, Misja Kuznetsov, Dania Ramirez, Vanessa Ferlito, Aaron Stanford
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6960
Filmnummer 6595

Recensioner

Skapad 2019-11-21 av weng-weng
Edward Norton är Monty, en inbiten New York-bo och knarklangare som blivit påkommen av polisen (eller \"got touched\" som det upprepade gånger heter i filmen). Vi följer honom under hans sista 25 ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Loomis
Favoriten Spike Lee regisserar ett flertal andra favoriter som Edward Norton, Rosario Dawson, Philip Seymour Hoffman och Barry Pepper. Vad kan egentligen gå fel med den listan? Vi får följa Monty...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
Den amerikanske regissören Spike Lee brukar väldigt ofta, liksom sin kollega Woody Allen, visa sin kärlek till staden New York och dess olika stereotyper. Tillsammans med ett riktigt starkt skådes...   Läs mer »

Kommentarer


the-godfather
2021-02-27
Mycket bättre än förväntat. Norton spelar bra och musiken är riktigt bra. Norton inre monolog med sig själv är lysande. Slutklämmen är rörande och riktigt fin. Men det bästa med filmen för mig är dialogen, som jag gillar riktigt mycket. Bra film av Lee.
dudson
2020-03-03
Tragisk film som inte tillför nått! Pay the rent rulle för Norton. + för musiken iaf"
hsimpson
2019-06-06
Stundtals välskriven, men alldeles för lång för sitt eget bästa. Mitt bästa också, för den delen. Nej, man får inte tillbaka de 135 minuterna som man lägger på den här filmen.
andmoreagain
2018-09-27
En svag joint.
Engravadlax
2018-09-24
Musiken gör sin egen grej utan mycket hänsyn till vad som händer i bild, jätteskumt.
SmokingBianco
2018-04-06
Att låta sitt livs diskurs baseras på denna film vore inte ett misstag. Den lär om misstag och människans förmåga att klandra allt, men inte sig själv för sina misär. Den lär om lojalitet och hur den inte kan existera för oss, ens någonsin, utan att riskera en del av oss själva. Men viktigast lär den om tid och och hur oersättligt det faktiskt är. Att den billiga poängen som görs med limbot av en 25:e timme sedan kan sitta kvar sålänge efter ha sett filmen tyder på otroligt välarbetad film. Men den intressantare poängen; tiden du får tillbaka från att ha investerat en 135 minuter på att lära dig om vad en minut faktiskt innebär, påriktigt, tror jag bara var ett lyckligt misstag för Benioffs billigare poäng. Kan ändå inte hjälpa att känna avsky för att inte veta om det var menat.
Ful_fisk
2016-12-18
Rätt välskriven film med bra skådisar och en hel del bra scener. Gillar också att den verkligen lägger tid på alla karaktärerna och inte bara huvudrollen, vilket får dramat att kännas mer äkta. Gillar dock inte riktigt den visuella stilen (några vidvinkel-närbilder ser för jävla dumma ut) och känner att filmen saknar lite driv. Som helhet godkänd, men den hade kunnat bli mycket bättre.
finkelsmak
2016-10-08
Typisk Spike Lee-smörja. Filmen börjar bra men tappar rejält i halvtid och återhämtar sig aldrig.
92axha10
2016-02-20
Riktigt bra drama med bra skådespelarinsatser. Väldigt mänsklig vinkel och alla känns som riktiga människor.
Johan_G
2015-12-28
Hittade inget djup i filmen. Bara en massa dialog, utan någon större innehåll, ett fåtal scener inhöll någon typ av djuphet annars kändest allt så vardagligt. Välgjord film ändå som ändå aldrig blir tråkig, med bra skådespelare.
Visa äldre kommentarer »