21 Jump Street

Två nybakade poliser blir omplacerade och får uppdrag som under cover-poliser på high school. De tvingas byta sina polisbrickor och vapen mot ryggsäckar och läxböcker ? allt för att att infiltrera ett gäng ungdomar och för att lösa den illegala droghandel som uppstått.
Originaltitel | 21 Jump Street |
Regissör | Phil Lord, Christopher Miller (I) |
Manus | Michael Bacall |
Genre | Komedi, Action, Kriminalare, 2010-tal |
Skådespelare | Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube, Dax Flame, Chris Parnell, Ellie Kemper, Nick Offerman, Holly Robinson Peete, Johnny Pemberton, Stanley Wong, Justin Hires, Jake M Johnson, Dakota Johnson, Johnny Depp, Peter DeLuise, Brett Lapeyrouse, Lindsey Broad, Caroline Aaron, Joe Chrest, Geraldine Singer, Rye Rye, Valerie Tian, Jaren Mitchell, Johnny Simmons, Randal Reeder |
Amerikanskt idiotiskt barnslig, men fan om den inte var rätt rolig ändå. Definitivt underhållande oavsett.
Jag hade tänkt skriva pubertal humor men det var visst redan taget… betyget blir en svag 2;a , 2-
Pubertal humor.
Nov 2021: Under stor del av filmen mer humor än trams, men sen vände det mot slutet och tappade ganska rejält.
Får en tvåa eftersom jag faktiskt garvade till några gånger.
Mycket bättre än väntat, en svag trea. Tog mig igenom hela filmen, vilket jag inte väntat mig.
Här har ännu en klassisk TV-serie resulterat i en riktig kalkonfilm. Sluta göra dåliga filmer av bra TV-serier, annars kommer Mårran och tar er!
Komedi helt klart inspirerad av Edgar White. Betydligt mindre brittiskt, betydligt mer amerikanskt och högljutt. De visuella och snabba skämten regnar som hagel och en del av det träffar ganska gött. Kan vara en av de bästa amerikanska "mainstream" komedierna i modern tid. Jonah och Channing har en oväntat trevlig dynamik.
TV-serien är en kultklassiker. Filmen är bara skit.
Hill och Tatum funkar bra ihop! Humorn är inte speciellt avancerad men jag skrattade många gånger och hade allmänt trevligt. En komedi ska inte vara för lång och denna är ett gränsfall. Jag borde ha sett serien 21 jump street när den va aktuell men jag gjorde aldrig det å kan såldes inte göra någon rättvis jämförelse. Kul Idé att få leva om sin skolgång många år senare. Denna såg jag på bio och tyckte den va sådär, av någon anledning uppskattade jag den mer idag.