Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

2 steg från Håkan


"2 steg från Håkan" är en dokumentär som kretsar kring Håkan Hellström; en av Sveriges största artister under de senaste tio åren. Filmen tar upp frågor kring mediehysteri, idolkultur och mytbildning, behovet av samhörighet och önskan hos både artister och fans att bli sedda.


Originaltitel 2 steg från Håkan
Alternativ titel Två steg från Håkan
Regissör Björn Fävremark, Torbjörn Martin, John Boisen
Manus Björn Fävremark, Torbjörn Martin, John Boisen
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 320
Filmnummer 91158

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2014-07-30
Många dokumentärer som görs i Sverige ser ut som den här, estetiskt sätt, så inget originellt på långa vägar. Men det är alltid en ynnest att höra Håkan H snacka. Bra extramaterial på dvd:n. Tjejens närvaro i filmen blir befogad när jag börjar förstå varför hon är som hon är. Jag hoppas allt gått bra efter.
Werim
2014-05-03
En underbar film för oss Håkanälskare.
myslas
2013-12-31
Det är ingen ren dokumentär om Håkan, det är ingen konsertfilm och det är ingen ren fandokumentär, så det blir väldigt splittrat. De gångerna den fungerar är när man får höra Håkan prata om hans influenser och hans tankar kring musikindustrin och hur det är att vara idol till så många människor. Men de momenten är alldeles för få. Däremot gillar jag inte när de följer den där tjejen runt i hennes idolskap kring Håkan. Samma sorts ohälsosamma idolskap som man kan läsa om i Fredrik Strages "Fans". Det får mig mest att må illa och tycka synd om de människorna.
Ladywonderland
2013-06-23
Jag ær med i den filmen! :D
emsir
2013-05-15
Gillar Håkan, men är ingen fanatiker så jag blir lite otålig när det bara är långa sekvenser med musik och landskap i filmen. Finast är ju att få följa Amanda. Melankoliskt, men fint.

2013-03-28
En dokumentär för de redan frälsta och jag är en av dem. Trevlig rakt igenom men inget mästervärk.
Jompalompier
2013-01-06
Snyggt foto och trevligt att höra Håkan prata om olika saker. Att följa tjejen var väl inte så intressant även om jag blev glad när jag såg slutscenen.
NtoNW
2012-03-24
Trevlig, men inte mycket mer. Gôtt att se lite göteborgska miljöer. Historien om tjejen utvecklades egentligen inte alls. men Håkan är ju alltid Håkan, eller...
Zaphod
2012-01-12
Framkallar en hyfsad ångest. Tycker det är lite för mycket voice over i förhållande till direkt prat. Fint med tjejens morfar och hur det slutade.
ContraKarlsson
2012-01-03
Snudd på fantastisk. Håkans sympatiska aura står oförändrad, och Amanda blev man smått kär i. Riktigt bra!
Visa äldre kommentarer »